Charli XCX vydá v září novou desku a podívá se i do Prahy

Charli XCX vydá v září novou desku a podívá se i do Prahy 

Ke zpěvu měla blízko odmala a první album vydala už ve svých šestnácti letech. Od té doby její tvorba oslovuje fanoušky po celém světě a jako předskokanka dříve spolupracovala s takovými jmény, jako jsou Katy Perry, Ellie Goulding nebo Coldplay. Zpěvaččina novinka nazvaná prostě Charli vyjde 13. září a v pražském klubu Roxy ji představí 14. listopadu.

Charli bude obsahovat patnáct písní se čtrnácti hosty a první ochutnávky i s klipem zpěvačka fanouškům představila právě nyní. Jedná se o duet s umělkyní Lizzo nazvaný Blame It On Your Love.

Jsem z alba nadšená a popsala bych ho jako emocionální, klubové, něžné a agresivní zároveň. Do těchto 15 písní jsem vložila tolik emocí, myšlenek, pocitů a zkušeností se vztahy a jsem na ně tak pyšná. Vy, kteří jste se mnou tuhle cestu absolvovali – vím, že jste dlouho čekali na nové album, a já opravdu doufám, že Charli je vše, co si dokážete představit a ještě víc. Pláču, když ho poslouchám – a také se mi chce slavit, takže vím, že je to dobré,“ prozradila hvězda na svém Instagramu.

Jednu z písní, 1999, natočila s kolegou Troyem Sivanem. Dalšími přizvanými jsou také Christine and The Queens, Sky Ferreira, Kim Petras & Tommy Cash, indiepopoví Haim, Big Freedia, CupcakKe, Brooke Candy & Pabllo Vittar nebo Clairo & Yaeji.

Spoluprací se zpěvačka držela už při přechozích úspěšných deskách. V pořadí třetí studiovka Sucker vydaná před pěti lety pohostila třeba Američanku Angelu Deradoorian z kapely Dirty Projectors. Její předchůdce True Romance si dokonce vysloužila 85. místo na příčce britské hitparády.

Umělkyně se netají tím, že jejími idoly byly v mládí Spice Girls a Britney Spears. Jestli se tyto vlivy promítají i do její tvorby, se můžete přesvědčit na výše zmiňovaném koncertě v klubu Roxy. Vstupenky na Charli XCX pořídíte od 21. června za 850 Kč.

Foto: archiv Fource

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!