Herci nezapomenutelného seriálu Černobyl. Kde zazářili už dříve?

Herci nezapomenutelného seriálu Černobyl. Kde zazářili už dříve? 

Mnozí Černobyl právem pokládají za nejlepší seriál všech dob. Takovému hodnocení musely jistě přispět i vynikající herecké výkony. Víte, ve kterých skvělých filmech a seriálech se herci Černobylu v minulosti objevili? Řada z nich totiž rozhodně stojí za připomínku.

Jared Harris

Jared Harris si ztvárněním postavy Valerije Legasova získal nejednoho diváka. Už dříve se objevil v několika velkofilmech, např. ve válečném dramatu Spojenci s Bradem Pittem a Marion Cotillard v hlavních rolích. Zahrál si i v legendárním Podivuhodném případu Benjamina Buttona, kde opět v hlavní roli zářil Brad Pitt.

Mezi jeho největší role patří snímek My dva, kde si zahrál Johna Lennona. Někteří jej budou znát jako profesora Moriartyho z filmu Sherlock Holmes: Hra stínů.   

Jared Harris jako Valerij Legasov. Foto: archiv g.com

Emily Watson

Ač byla postava jaderné fyzičky Ulany Khomyukové ve skutečnosti fiktivní, v seriálu měla reprezentovat vědce, kteří Legasovovi pomáhali. Emily Watson už se během své kariéry dočkala řady nominací včetně těch Oscarových. Ze čtyř se jí však žádnou nepodařilo proměnit.

Řadu diváků si získala hned svým debutovým snímkem Prolomit vlny, ve kterém si mimo jiné zahrál také její kolega z minisérie Černobyl Stellan Skarsgard. Zahrála si jednu z hlavních postav i ve válečném dramatu Zlodějka knih a skvěle jí sedla hlavní role ve snímku o sériovém vrahovi Fredu Westovi Vrahova důvěrnice.  

Emily Watson jako Ulana Khomyuk. Foto: subtle.com

Stellan Skarsgard

Představitel sovětského místopředsedy vlády Borise Ščerbiny Skarsgard ukazuje, že dokáže zahrát prakticky jakoukoliv roli. V muzikálu Mamma Mia se objevil jako jeden ze tří potenciálních otců a vidět jste ho mohli také v legendárních Pirátech z Karibiku (Truhla mrtvého muže a Na konci světa), a to jako otce Willa Turnera (Orlando Bloom).

Charismatický herec se objevil i ve snímku Ranhojič nebo v několika dílech série Avengers a jednu roli si střihnul i v Disneyho filmové adaptaci Popelky.  

Stellan Skarsgard jako Boris Sčerbina. Foto: archiv telegraph.com

Jessie Buckley

V seriálu Černobyl Jessie Buckley představuje skutečnou postavu Lyudmily Ignatěnko, která při Černobylské tragédii přišla prakticky o všechno a je pro nás těžko představitelné, jakou bolestí si musela projít.

Třicetiletá irská herečka se doposud objevila spíše v seriálech, a to v první sérii Taboo nebo v seriálové adaptaci Vojny a míru. V letošním roce byla nominována na cenu BAFTA v kategorii vycházející hvězda. 

Jessie Buckley jako Lyudmila Ignatěnko. Foto archiv telegraph.com

Paul Ritter

Představitel inženýra Anatolije Ďatlova Paul Ritter je uznávaný filmový, ale i divadelní herec, což dokazuje i cena Tony, kterou obdržel. U diváků se stal známým rolemi Guye Hainese ve filmu Quantum of Solace, Eldreda Worplea v Harrym Potterovi a Princi dvojí krve nebo ztvárněním Galbyho v Orlu deváté legie. Menší roli si zahrál i ve válečném dramatu Suite Francaise. 

Paul Ritter jako Anatolij Ďatlov. Foto archiv subtle.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!