Divadlo Na Prádle chystá českou premiéru muzikálu NE/NORMÁLNÍ

Divadlo Na Prádle chystá českou premiéru muzikálu NE/NORMÁLNÍ 

Po úspěchu muzikálu Tick Tick Boom se v Divadle Na Prádle začíná připravovat česká verze pop rockového muzikálu NE/NORMÁLNÍ (v originále NEXT TO NORMAL) autorské dvojice Brian Yorkey a Tom Kitt. Muzikál získal Pulitzerovu cenu za drama a tři ceny Tony Awards včetně ocenění za nejlepší hudbu. Premiéru bude mít 29. listopadu.

Příběh představuje ne/normální čtyřčlennou rodinu Goodmanových, která řeší podobně běžné problémy jako každá jiná rodina, jejich životy přesto nejsou až tak úplně všední.

Hlavní postava muzikálu Diana je elegantní žena v domácnosti a na první pohled se zdá, že má všechno. Trpí však bipolární poruchou, která jí brání prožívat život naplno. Zjevují se jí halucinace a žije ve světě balancujícím na hraně mezi skutečností a blouzněním.

Divadelní rodina Goodmanových. Foto: Marián Juskanin

Oporou jí je upřímný a milující manžel a otec Dan, úspěšný architekt, který však začíná být tímto životem unavený. Jeho základním problémem je nekonečné dilema, rozhodování, zdali myslet na sebe a své vlastní štěstí, nebo na to, co víc by měl ještě udělat, aby se postaral o svou manželku.

Jejich děti jsou typičtí přemoudřelí puberťáci, syn Gabe je snem každých rodičů a dcera Natalie, která přes veškerou snahu být perfektní zůstává ve stínu svého bratra.

Muzikál otevírá kromě už zmíněné bipolární poruchy i témata deprese, rodičovské bezmoci, užívání drog nebo zneužívání léků v moderní psychiatrii.

Daniela Šinkorová alias Diana. Foto: Marián Juskanin

Režie muzikálu se ujal Martin Vokoun a v hlavních rolích se představí Daniela Šinkorová jako Diana, Zbyněk Fric jako její manžel Dan, Štěpán Komárek a Kateřina Herčíková jako jejich děti Gabe a Natalie. Štěpán Klouček se objeví jako dceřin spolužák Henry a Tomáš Vaněk ve dvojroli Dianina psychiatra Maddena/Fina.

Muzikál je téměř celý zpívaný, účinkující doplní šestičlenná živá kapela. Obsahovat bude přes třicet hudebních čísel, mezi nimiž nechybí spousta slavných hitů. 

Součástí projektu bude i osvětová kampaň k bipolární poruše ve spolupráci s Národním ústavem duševního zdraví.

Foto: Marián Juskanin

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Stěpán Komárek, Kateřina Herčíková, Zbyněk Fric, Daniela Šinkorová, Tomáš Vaněk a režisér Martin VokounŠtěpán Komárek jako Gabe
 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!