Ed Sheeran vydá krátce po koncertech v Praze nové album

Ed Sheeran vydá krátce po koncertech v Praze nové album 

Jeden z nejprodávanějších umělců dneška Ed Sheeran ohlásil, že chystá nové album. Deska nazvaná No. 6 Collaborations vyjde 12. července, tedy krátce po zpěvákově dvojitém vystoupení v Praze.

Červenec bude zejména pro české fanoušky Eda Sheerana měsícem oslav. Hudebník přijede na již ohlášená dvě vystoupení 7. a 8. července na letiště v pražských Letňanech, zároveň ohlásil vydání nového alba na 12. července. Jeho název No. 6 Collaborations vychází z mnoha hudebních spoluprací, které Sheeran na albu zhmotní.

Ed Sheeran z chystaného alba vydal nedávno první singl I Don’t Care, na kterém hostuje další z dnes populárních zpěváků, Justin Bieber. Celkově bude nová deska obsahovat třináct písní. Další skladba Cross Me s rappery Chance the Rapper a PnB Rock má vyjít už ve čtvrtek o půlnoci.

Už v roce 2011 mi vyšlo EP s názvem No. 5 Collaborations Project,“ vysvětlil Ed Sheeran návaznost projektu na dobu před tím, než vůbec podepsal nahrávací smlouvu. „Následovníka jsem ale začal připravovat až na loňském turné. Jsem velký fanoušek všech umělců, se kterými jsem na albu spolupracoval, a bylo to velká zábava,“ přiznal.

Kromě Biebera a dvou zmíněných rapperů Sheeran ostatní hosty, kteří se na albu podíleli, zatím nezveřejnil. Poslední hudebníkovo album ÷ z roku 2017 získalo Grammy za nejlepší popové album.

Do Prahy se Ed Sheeran chystá i se staršími hity v rámci evropského turné Divide 2019. Vrátí se sem po čtyřech letech, kdy na tuzemské premiéře vyprodal Tipsport Arenu. Vstupenky na pražský koncert na Letišti Letňany jsou k dispozici od 1600 Kč pouze na termín 8. července, na první vystoupení jsou již vyprodané.

Foto: archiv Eda Sheerana

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!