Dánská heavymetalová smršť Volbeat se představí v Praze spolu s Baroness a Danko Jones

Dánská heavymetalová smršť Volbeat se představí v Praze spolu s Baroness a Danko Jones 

Do české metropole se vrátí dánská kapela Volbeat. 31. října vystoupí společně s americkými Baroness a kanadskými Danko Jones v novém prostoru O2 universum, který se otevře letos v létě.

V rámci evropského turné zamíří dánská heavymetalová kapela Volbeat na konci října také do České republiky. V srpnu skupina navíc vydá v pořadí sedmé studiové album Rewind, Replay, Rebound, na němž bude poprvé spolupracovat basák Kaspar Boye Larsen, jenž v uskupení působí od roku 2016.

Na několika skladbách spolupracovala také doprovodná zpěvačka Mia Maja a ve studiu se také sešli s americkými Harlem Gospel Choir. Zpěvák kapely Clutch Neil Fallon pak hostuje ve skladbě Die to Live.

Volbeat se dali dohromady před osmnácti lety v Kodani. Jméno skupiny vychází ze stejnojmenného alba formace Dominus, v níž předtím působil zakládající člen Volbeat, zpěvák a kytarista Michael Poulsen. Kapela si zakládá na jedinečném stylu kombinujícím rockabilly, metal a původní rock’n’roll. Na svém kontě má již šest řadových alb a dvě živé nahrávky.

Pražskému publiku zahrají společně s americkým uskupením Baroness, kteří hrají eklektickou odnož technického heavy metalu s melodickými prvky a inteligentní kytarovou linkou. Kapela dosud vydala tři desky, čtvrté album Gold & Grey vyjde letos v polovině června.

Druhým hostem koncertu bude torontská punkrocková formace Danko Jones, která patří mezi nejznámější kapely kanadské scény. Trio dodneška vydalo již osm alb a na letošek chystá novinku s názvem A Rock Supreme. Frontman skupiny, která po něm nese název, je jedním z posledních současných soulových zpěváků.

Vstupenky na pražský koncert budou v prodeji od 24. května v ceně od 1290 do 1490 Kč.

Foto archiv Live Nation

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!