Ewert and The Two Dragons přivezli z Estonska do Prahy skladby z nového alba, experimenty i chytlavé melodie

Ewert and The Two Dragons přivezli z Estonska do Prahy skladby z nového alba, experimenty i chytlavé melodie75%

V neděli přijela do Prahy estonská indie-rocková kapela Ewert and The Two Dragons. V Experimentálním prostoru NoD zahráli převážně písně z nového alba, které dýchá elektronikou. Nechyběly však ani „evergreeny“.

Ewert and The Two Dragons, čtyřčlenná formace z Estonska, vystoupila v neděli 28. dubna v komorním pražském klubu NoD. Po krátkém vystoupení spíše nevýrazné předkapely Jaro na podium vběhli čtyři sympatičtí muzikanti přesně na čas, aby ukázali, že i poněkolikáté v Česku nadchnou místní fanoušky indie-rocku.

Většina písní, které během relativně krátkého koncertu Ewert and The Two Dragons zahráli, byla z nového alba Hands Around The Moon. Bylo z nich poznat, že se tato jedna z nejúspěšnějších estonských hudebních skupin nebála pustit i do hudebních experimentů.

Elektronické prvky chyběly v málokteré z nových písniček. V několika písních přišla řada i na různé kytarové efekty, se kterými experimentoval kytarista Erki Pärnoja. Hlas frontmana Ewerta Sundji často zacházel do poněkud vyumělkovaného falzetu a „Ewerti“ se nebojí ani dlouhých zvukových ploch. Ty však byly občas až příliš dlouhé. I opakovaných refrénů by koncert snesl méně, stejně jako popovější aranže opět zejména nových písní.

Diváky rozproudila až dávka „evergreenů“, jak Sundja v úvodu svou roztomilou angličtinou nazval kapelní hity jako Good Man Down, (In The End) There’s Only Love nebo Pictures. Přestože ani ty nejsou nijak komplikované a kapela obecně sází na kombinaci opakující se melodie a pěkně měnících se akordů s výraznou basovou linkou, Ewerti jsou v nich přirozenější ve své folkové nátuře.

I z nové desky však mají některé kousky potenciál udržet se v hlavě posluchačů i poté, co odezní. Příkladem je třeba pomalá Somewhere nebo naopak živější Follow Me, kterou skupina po hodině a čtvrt pražský koncert zakončila přídavky. Jako příjemné zpestření koncertu působila taky krátká Jolene, ke které Ewert řekl příběh a poté si ji zazpíval sám s klávesami.

Domáckou atmosféru klubu NoD podpořila i závěrečná slova členů kapely, kteří vyzvali diváky, aby si s nimi šli po koncertě popovídat ke stánku s merchem. A několik desek, ať už nejnovějších nebo starších, tak určitě prodali, byť sál nebyl zdaleka plně obsazen. Skalní fanoušci Ewertů, kteří ocenili i nové album, mohli být nadšení. Ti, kteří nové album neznají, do novějšího zvuku chvíli pronikali, aby skladby ocenili. Koncert byl však, i díky výrazným efektům osvětlovače a celkem dobrého zvuku, povedený.

Foto Spotify

Názor informuji.cz: 75%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!