Erika Stárková bude královnou Olomouckého majálesu. Vystoupí zde PSH i Mydy Rabycad

Erika Stárková bude královnou Olomouckého majálesu. Vystoupí zde PSH i Mydy Rabycad 

Hvězda seriálu Most!, herečka Erika Stárková se stane letošní královnou Olomouckého majálesu Univerzity Palackého. Studentskými oslavami ožije hanácká metropole od 6. do 7. května, na pódiu se vystřídají electroswingoví Mydy Rabycad, rapové trio PSH nebo rocková kapela The Atavists.

Dycky Haná! Takový podtitul by mohl nést Olomoucký majáles, na jehož královském trůnu tentokrát usedne transsexuálka Dáša z dnes již kultovního televizního seriálu. Erika Stárková se na akci představí i jako zpěvačka se svou jazz-soulovou kapelou.

Letošní téma nese název Popkultura kolem nás, které se promítlo nejenom do vizuálů. „Popkultura je všude – od Jackieho Chana přes superhrdiny z komiksů po Davida Bowieho. A kde není, tam jsme ji vytvořili. Například Františka Palackého jsme převlékli do popartových barev Andyho Warhola,“ uvedl koordinátor festival Ondřej Martínek.

A tematika se odráží také v hudebním programu. Svůj živelný electroswing do Olomouce dovezou extravagantní Mydy Rabycad, kteří si v minulosti zahráli na britském festivalu Glastonbury. Připojí se k již ohlášeným hiphopovým bardům PSH, alternativním slovenským rockerům Korben Dallas či rock’n’rollovým The Atavists. Návštěvníci se mohou těšit i na elektronické Killiekrankie nebo na kytary na mnoho způsobů v podání Froples a The Complication.

Přivezeme také přední české stand-up komiky, kteří se v posledních letech stali neodmyslitelnou součástí internetové popkultury,“ dodal Martínek. Na majálesu vystoupí mistr slova a improvizátor Jiří Charvát i dva stand upoví komici z Undeground Comedy – Jan Studnička a Jan Geryk známí ze Stream.cz či Comedy Clubu.

Doprovodný program nabídne speciální verzi DizajnTrhu s českými výrobci, slam poetry, improvizované divadlo, promítání snímku Big Lebowski, outdoorové aktivity pro sportovce, handmade zónu pro kreativce, speciální pub kvíz i swingovou tančírnu.

Foto © Česká televize

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!