United Islands po šestnácté: mezi headlinery je Kapitán Demo, The Atavists a britské kapely

United Islands po šestnácté: mezi headlinery je Kapitán Demo, The Atavists a britské kapely 

Oblíbený festival United Islands of Prague připravuje svůj 16. ročník a zveřejňuje první jména hvězd, které vystoupí v rámci letošního programu o víkendu na přelomu května a června. Jsou mezi nimi čeští The Atavists, Kapitán Demo i unikátní jazzová formace Robocobra Quartet z Velké Británie.

Festival United Islands, jehož hlavním posláním je objevovat zajímavé interprety z české i mezinárodní hudební scény, od 31. května do 1. června promění pražský Karlín v hudební rej. Mezi hudební objevy bude letos patřit česká formace The Atavists, Objev roku i vítěz v kategorii Rock cen Anděl 2018. Dalším českým neohraným účinkujícím bude rockový kvintet Povodí Ohře, který se letos objevil v nominacích na ceny Apollo, Anděl i Vinyla.

Českým headlinerem bude Kapitán Demo. Ten se na festival vrátí po čtyřech letech poté, co tam v roce 2015 vystoupil jako hudební objev. Letos bude vést sekci Objevů United Islands 2019, na kterou se můžou zájemci stále hlásit do 23. dubna na této adrese.

16. ročník festivalu nese v rámci oslav stého výročí otevření britského velvyslanectví v Praze podnázev British Edition. Největší prostor proto letos dostanou hudebníci právě ze Spojeného království. Jedním z nejzajímavějších účinkujících bude severoirská jazzová formace Robocobra Quartet spojující ve své tvorbě prvky punku a poezie ve směs art rocku, moderní vážné hudby i hardcorové divokosti.

Na letošním United Islands of Prague vznikne také „Ostrov svobody“ k oslavám 30 let od Sametové revoluce. S ní bude spojena ČT Art Freedom Stage, na které vystoupí kapely jako polská art-rocková skupina Trupa Trupa bořící evropské hranice, německá kapela Deadnotes nebo kapely ze Slovenska, Rakouska a Švýcarska.

Nebude chybět ani program pro rodiny s dětmi. Odpoledne na hlavní stage na Karlínském náměstí vystoupí nejen dětmi oblíbené trio Bombarďák a v přilehlách ulicích budou moct děti potkat třeba maskoty České televize Boba a Bobka a Večerníčka.

Vstup na festival bude jako každý rok pro všechny zdarma. Více informací najdete na stránkách festivalu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Karlínské náměstí

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!