Nový muzikál Voda nad vodou vzkřísí legendární hity skupiny Elán v Divadle Kalich

Nový muzikál Voda nad vodou vzkřísí legendární hity skupiny Elán v Divadle Kalich 

Skupina Elán ožije v Divadle Kalich. V září tohoto roku bude uvedena inscenace opírající se o hity legendy československé hudební scény. Za novým muzikálem Voda nad vodou stojí stejná dvojka, která před osmi lety zinscenovala úspěšný Osmý světadíl. Michal Kocourek jako producent a Ján Ďurovčík jako režisér, choreograf a spoluautor libreta v jedné osobě.

Nový muzikál nebude v žádném případě pokračováním Osmého světadílu, do ničeho takového jsme se záměrně pouštět nechtěli. Půjde o úplně nový příběh, nové postavy, nicméně pojítka mezi oběma inscenacemi jsou jasná: zdroj, čili hudba Elánů, a parafráze na velké klasické literární dílo posunuté do současné doby.  Jedná se o příběh plný emocí, lásky a všeho, co patří k ´velkému plátnu´, jímž muzikál Elánů opět bude,“ vysvětluje Ján Ďůrovčík, na co se mohou diváci těšit.

Skupina Elán je jednou z mála, která se může pyšnit hned několika muzikály, které díky ní vznikly. Jak přiznává Vašo Petajdl, kapela se podobným příležitostem nebrání a nad spoluprací dlouho neváhala: „V podstatě jsme o tom moc nediskutovali. Sledovali jsme úspěch Osmého světadílu, a tak když přišla nabídka na tento druhý muzikál, po zkušenostech s producentem Michalem Kocourkem, jeho Divadlem Kalich a režisérem Jánem Ďurovčíkem jsme se po seznámení s příběhem dohodli na spolupráci.“

První elánovský muzikál Osmý světadíl si zasloužil bezmála 400 repríz a stal se fenoménem jak v Česku, tak i na Slovensku. O úspěchu nepochyboval ani sám majitel Divadla Kalich a producent muzikálu Michal Kocourek: „Kdybychom neměli v ruce hodnotný příběh, nešli bychom s tímto projektem ani za členy skupiny Elán, ani před naše publikum. Nejdřív musím látce uvěřit sám, navíc mám za ta léta poměrně dobře vytrénovanou intuici, na kterou můžu vsadit.“

Druhému muzikálu z hudební dílny Elán se ale Ján Ďůrovčík zprvu bránil, především proto, aby vše nepůsobilo jako továrna na peníze, kde by se na dalším hitu těžilo jen díky úspěšnému Osmému světadílu. Trpělivost přináší nejen ovoce, ale v tomto případě i perfektní nápady. „A čekání se vyplatilo, protože přišel nápad na silné téma. A až ve chvíli, kdy se objevila tato myšlenka, jsem věděl, že do toho můžeme jít,“ říká Ďůrovčík.

V novém muzikálu Voda nad vodou se objeví i herci známí z Osmého světadílu jako Michaela Tomešová, Jan Kříž, Roman Tomeš, Zbyněk Fric či Tomáš Löbl. Všichni se však o svou roli museli porvat na náročných konkurzech. Nekompromisní podmínkou byla schopnost zazpívat původní náročné party Joža Ráže.

V létě uplyne 20 let od natočení nejznámějšího hitu Voda čo ma drží nad vodou, po kterém dostal muzikál svůj název Voda nad vodou. Kromě této legendy se diváci mohou těšit na řadu dalších nezapomenutelných písní od těch nejstarších Nie sme zlí, Fero, Tulaci v podchodech až po novější Sestričku z Kramarou, Si kočka či Zanedbaný sex. Kromě známých hitů se v muzikále objeví i novinka napsaná přímo pro toto představení.

Vašo Petajdl, který je sám autorem několika slavných hitů, za celý Elán shrnuje: „Já oba muzikály beru jako určité ocenění naší padesátileté historie a důkaz toho, že se nám podařilo za ty roky napsat desítky, ne-li stovky písniček, které samy o sobě nesou svůj vlastní příběh.“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!