Otevřené ateliéry, prohlídku Pragovky i výstavu 50 umělců nabízí letošní Kolben Open

Otevřené ateliéry, prohlídku Pragovky i výstavu 50 umělců nabízí letošní Kolben Open 

K nahlédnutí do ateliérů umělců zve letošní Kolben Open, který se v industriálních prostorách vysočanské Pragovky uskuteční v sobotu 6. dubna. Celodenní program nabídne také výstavu padesáti výtvarníků Flying Inn, přednášku o zdejší architektuře, workshopy, dílny či vědomostní hru o ceny.

Hlavním bodem programu šestého ročníku Kolben Open bude otevření jindy nepřístupných uměleckých ateliérů od 12 do 18 hodin. Návštěvníci se budou moci osobně setkat s umělci nebo se od 14 hodin zúčastnit komentované prohlídky ateliérů.

U příležitosti události ve večerních hodinách odstartuje výstava nazvaná Flying Inn, která bude prezentovat nejrůznější díla od malby přes plastiku až po videoprojekci. Expozice představí padesátku autorů různých věkových generací, mezi nimiž nebudou chybět i věhlasná jména jako Pasta Oner, Anna Hulačová, Dominik Lang nebo Karíma Al-Mukhtarová.

Instalace bude vycházet z tematických celků, které se zabývají vždy společnou představou – dopadem konzumu, jazykem abstraktních forem, obnovou zrakové zkušenosti, vztahem stroje a přírody či osobními životními příběhy,“ doplnil kurátor výstavy Karel Srp.

Otevřen bude mimo jiné i ateliér malířky Veroniky Landy. Foto archiv Kolben Open

Doprovodný program nabídne už od dopoledních hodin workshopy pro děti, výtvarnou dílnu s malířem Davidem Pešatem a Kristýnou Fabiánovou nebo graffiti workshop v exteriéru s umělci Jurajem Ďurišem a Tomášem Hricem.

Návštěvníky čeká i přednáška o historii industriální architektury Vysočan vedená historikem architektury Lukášem Beranem, po níž následuje prohlídka části areálu Pragovky. Pro nejmenší bude připravena vědomostní hra o zajímavé ceny Vezmi dědu na Pragovku!, která proběhne formou jednoduché bojovky.

Večer prostory rozezní industriální šanson uskupení MR, po kterém vystoupí skupina Střešovická Kramle se svým nejnovějším projektem Whitening. Ve 22 hodin uzavře program afterparty s DJ Snautem.

Foto archiv Kolben Open

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Pragovka Art District nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!