MBPFW F/W 2019: neděle plná mladých talentů

MBPFW F/W 2019: neděle plná mladých talentů 

Druhý přehlídkový den na MBPFW F/W 2019 se nesl zejména ve znamení mladých talentů. Jako první představili svoji extravagantní a kreativní tvorbu studenti z pražské UMPRUM a zlínské UTB. Dále byli návštěvníci svědky vyhlášení soutěže Van Graaf Talent 2019, kterou vyhrál mladý začínající návrhář Boris Král. V pozdějších hodinách pak svou přehlídkou způsobila pozdvižení značka AiM by Michaela Hriňová. V klidnějším duchu se pak nesla kolekce od Pietro Filipi. Celý den zakončila tvorba Adama Kosta a značky LAFORMELA.

UTB Zlín: Ateliér design oděvu

Den započali zlínští studenti se svými nápaditými a extravagantními kolekcemi. Adriana Šatková oslnila se svojí „mimozemskou“ kolekcí plnou syntetických lesklých materiálů. Během její přehlídky některé modelky měly i neobvyklý catwalk, který zvýraznil celý dojem. Jako další předvedli svoji tvorbu i Kristian Stanko, Miroslava Nováková a Anežka Berecková.

Přehlídka Ateliéru designu oděvu UTB Zlín. Foto © Marián Juskanin

UMPRUM: Ateliér módní tvorby – projekt Ascher

Pod dohledem vedoucího ateliéru Pavla Ivančice vytvořili studenti rozmanitou kolekci z látek textilní firmy Ascher. Ač měli studenti mnohdy k dispozici i stejný vzor látky, každý návrh byl naprostý originál a přístup k modelu byl zcela odlišný. Mikuláš Brukner si hrál s odkrýváním vzorů, Vanda Janda využívala transparentnosti a vzorovaných šátků a model Jan Grabowského se třpytil už z dálky.

Přehlídka Ateliéru módní tvorby UMPRUM. Foto © Marián Juskanin

Van Graaf Junior Talent

Ani druhý blok se příliš neodchýlil od studentů, započal totiž vyhlášením Van Graaf Junior Talent 2019. Své návrhy přestavili čtyři finalisté a porota následně vybrala vítěze. Podmínkou soutěže byl pouze věk do 26 let, aby se skutečně dodržela orientace na mladé.

Jakub Patka předvedl svoji pánskou kolekci. Denisa Dovalová ukázala extravagantní kolekci plno metalických prvků a doplňků. Adam Grmolec oslnil extrémně ženskými rozevlátými modely plnými tylu. Vítězem soutěže se stal mladý začínající návrhář Boris Král, který na MBPFW předvedl svoji pestrobarevnou kolekci plnou sytých barev a volných střihů.

Přehlídka Van Graaf Junior Talent, model Adama Grmolce. Foto © Marián Juskanin

AiM by Michaela Hriňová

Kolekce od značky Aim by Michaela Hriňová všechny zvedla ze židle. Byla plná odvážných streetových modelů a navíc okořeněna o netradiční šperky od Terezy Otáhalíkové. Celková prezentace a catwalk byly naprosto perfektní.

Přehlídka Aim by Michaela Hriňová. Foto © Marián Juskanin

Pietro Filipi

Pietro Filipi se na rozdíl od AiM nesl v klidnějším duchu jak modely, tak přehlídkou. Okořeněny byly jen několika tanečníky, což ale působilo, jako kdyby si bylo vedení vědomo, že se modely svojí strohostí a nenápadnou elegancí mezi ostatní přehlídky příliš nehodí, a snažili se to nějakým způsobem zachránit. Kolekce sama o sobě byla pěkná, ač trochu nudná.

Přehlídka Pietro Filipi. Foto © Marián Juskanin

Laformela

V pozadí československé značky LAFORMELA stojí jména Antonína Soukupa a Miroslavy Kohutiarové. Jejich letošní přehlídka byla nabitá testosteronem. Modelky nosily mohutné holínky až k tříslům, oversized kabáty a uniformně působící outfity. Celkový dojem spolu s hudbou a catwalkem, který připomínal pochodování vojáků, byl perfektní. Výrazným prvkem byly i velké, většinou kožené vaky.

Přehlídka Laformela. Foto © Marián Juskanin

Adam Kost

Adam se ve světě módy pohyboval ještě před začátkem svého studia na UMPRUM. Na letošním MBPFW představil pánskou kolekci ze syntetických lesklejších materiálů, v níž převládala hořčicová barva. Hřebem byly prstové ponožky, které doplňovaly každý Adamův model. Nejvýraznějším prvkem byly lesklé oversized bundy ve výrazných barvách.

Přehlídka Adama Kosta. Foto © Marián Juskanin

Foto © Marián Juskanin

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!