Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2019

Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2019

Adresa:

Praha 1, Revoluční 655/1

Termín: 22.3.2019 29.3.2019

22bře - 29bře celý den

Žánr: móda design festival praha


Několik přehlídkových lokací a nový formát showroomu – to jsou hlavní novinky březnové edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku. Program březnové edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, která představí kolekce návrhářů na sezónu podzim/zima 2019, je nyní kompletní a k dispozici online. Přehlídky módního týdne představí celkem dvacet návrhářů a značek, tři školní ateliéry a ve společném bloku také čtyři finalisty soutěže pro mladé návrháře VAN GRAAF Junior Talent 2019. Mezi návrháři a značkami najdeme jména, která se na molo MBPFW vracejí po jedné i více sezónách pauzy. Mezi ně patří například Miro Sabo, Petra Balvínová, Petra Ptáčková a také jedna z největších oděvních značek v zemi Pietro Filipi. Mezi naprosté nováčky na scéně MBPFW pak budou patřit dvě mladé návrhářky – Božidara a Vanda Janda. Tvorbu budoucí generace designérů budou zastupovat dva ateliéry UMPRUM (Design oděvu a obuvi prof. Liběny Rochové a Ateliér módní tvorby Pavla Ivančice) a také Ateliér design oděvu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Na lednové představení Zuzany Kubíčkové v Madridu uskutečněné v rámci mezinárodního výměnného programu Mercedes-Benz International Designer Exchange Program naváže pražské představení španělské návrhářky Melanie Freire Vázquezové. „Výměnný program umožňuje designérům konfrontovat jejich tvorbu a pojetí přehlídky se zahraničními kolegy. Možnost ukázat se a současně nahlédnout na svou práci s odstupem a z nové perspektivy považujeme za jeden ze zásadních přínosů fashion weeku,“ říká ředitel Mercedes-Benz Cars ČR Marc Boderke. „Různorodost stylů jednotlivých návrhářů prezentujících na MBPFW se v posledních edicích začala promítat také stále více do toho, jak designéři pracují s místem přehlídky. Snažíme se jít jejich přání a potřebám naproti, a tak letos nabídneme hned několik přehlídkových lokací,“ říká k jedné z novinek nadcházející edice ředitel MBPFW Lukáš Loskot. Vedle hlavního sídla přehlídek, tzv. Fashion Templu, kterým v březnu bude – jak bylo již dříve oznámeno – 5. patro obchodního domu Kotva, se tak řada tvůrců představí na jiných místech. Mezi ně bude patřit například Lobkowiczký palác, hotel Four Seasons či prostor DUP39.

Zcela novou formu získá s nadcházející edicí MBPFW re-see showroom, který bude nyní prodejní akcí zaměřenou na koncové zákazníky. Showroom bude mít podobu pop-upu slovenského konceptu Priveé lounge, který v Bratislavě už více než rok nabízí výhradně českou a slovenskou autorskou módu. „Během uplynulých let, kdy funguje MBPFW, dokázali čeští a slovenští módní návrháři, že unesou srovnání se zahraničními značkami. To nás s Lukášem Loskotem dovedlo k myšlence přenést ideu apartment storu Priveé také do Prahy a spojit ji s programem MBPFW,“ říká zakladatel a kreativní ředitel Priveé lounge Andrej Kusalik. Fashionweekový pop-up Priveé lounge se uskuteční v prostorách hotelu Four Seasons a návštěva zde bude možná na základě sjednání osobního termínu. Několik návrhářů – Adam Kost, LAFORMELA, Michael Kováčik, Miro Sabo a Zuzana Kubíčková – vytvoří pro tuto příležitost kapsulní kolekce. Zcela mimořádná pak bude kolekce Adama Kosta, který exkluzivně pro pop-up Priveé lounge nabídne dámskou módu. Pop-up bude probíhat od soboty 23. 3. do úterý 26. 3. od 13 do 21 h.

Akce volně přístupné veřejnosti
I tentokrát bude několik akcí v programu volně přístupných veřejnosti. Hned zahajovací show týdne módy, přehlídka mladého návrháře Jana Černého, bude otevřená všem. Černý svou novou kolekci představí v sobotu 23. 3. v prostoru DUP39 (13:30 h).

Kdokoli má o módu zájem, může také zdarma shlédnout instalaci FUTURE FASHION by Vodafone, jež bude k vidění v neděli odpoledne a večer (14–21 h) v zásobovacích garážích OD Kotva a jež navazuje na #jetovtobě FUTURE FASHION WORKSHOP z loňské zářijové edice MBPFW.

Volně přístupné budou také večírky – after party sobotního slavnostního zahájení bude v Groove baru a volně přístupné budou také čtvrteční Afterhours v café & bistro SmetanaQ.

Volný vstup bude také na již tradiční market české autorské módy (18. 3. až 4. 4.), který v Bibloo Concept Storu v obchodním domě Kotva nabídne reprezentativní výběr kvalitní lokální módy.

Přehlídky edice FW19: Adam Kost, AiM by Michaela Hriňová, Ateliér designu oděvu a obuvi a Ateliér módní tvorby UMPRUM, Ateliér designu oděvu UTB Zlín, Blažek, Božidara, Dominika Kozáková, Imreczeova, Jan Černý, LAFORMELA, Lukáš Krnáč, Melania Freire, Michael Kovacik, Miro Sabo, Monika Drápalová, Nehera, Pietro Filipi, Petra Ptáčková, Pop by Zuzana Kubíčková, Tereza Vu, Tiqe by Petra Balvínová, Vanda Janda, VAN GRAAF Junior Talent.

Kompletní program a podrobnosti k jednotlivým akcím najdete na www.mbpfw.com.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mercedes-Benz Prague...

Tyn Yard ResidencePraha (241 metrů)

The Emblem HotelPraha (655 metrů)

ValentinskaPraha (779 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (194 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (512 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (986 m)