MBPFW F/W 2019: sobota ve znamení rafinovaného spodního prádla a sněhobílé kolekce

MBPFW F/W 2019: sobota ve znamení rafinovaného spodního prádla a sněhobílé kolekce 

První přehlídkový den v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Week je za námi. Představila se v něm známá česká i zahraniční jména se svou uměleckou vizí pro letošní podzim a zimu. Inspiraci lze nalézt ve sněhobílé kolekci Moniky Drápalové, smyslném spodním prádle od Terezy Vu či elegantních modelech Michaela Kovacika.

Jan Cerny

Přehlídka Jana Cerneho započala den zejména netradiční formou prezentace svých návrhů. Statická přehlídka, která probíhala střídáním se modelů na vyvýšené plošině, se konala v suterénních prostorech DUP39, které se umělci zalíbily pro tamější ponurou atmosféru. Ta byla podpořena i hudbou a rozestavenými svíčkami. Představena byla pouze pánská kolekce, ale inspiraci si mohly odnést i ženy. Výraznými kousky přehlídky byly například pro Jana ikonické uniformně sladěné modely a nápadný kožený kabát.

Přehlídka Jana Cerneho. Foto © Marián Juskanin

Melania Freire

Španělská módní návrhářka Melanie Freire představila během první přehlídky v zázemí OD Kotvy svoji rozevlátou letně vyhlížející kolekci plnou šátků a hedvábí. Melanie v současné době pracuje jako módní návrhářka v ZARA WOMAN BASIC, což se značně odráží v její tvorbě. Její kolekce totiž působila jako taková „high fashion“ Zara. Nešťastně zvoleny byly některé kousky doplněné šátky. 

Přehlídka Melanie Freire. Foto © Marián Juskanin

Monika Drápalová

Monika Drápalová okouzlila svojí celobílou kolekcí, ze které si návštěvníci mohli odnést obrovské množství inspirace. Ač byla brava jednotná, použité kombinace a střihy divákům nedovolily odtrhnout oči. Výraznou veličinou byly například krátké obepínající legíny s větším sakem a mohutným páskem. Třešničkou na dortu byla malá dívka školního věku, která šla přehlídku s ostatními modelkami a modely.

Přehlídka Moniky Drápalové. Foto © Marián Juskanin

Imreczeova

Kolekce Zdeňky Imreczeové nabídla exotické barvy a prolínání stylů. Ač bývá zvykem, že oblečení z módních přehlídek je mnohdy v běžném životě nenositelné a slouží pouze k inspiračním účelům, přehlídka Imreczeové dokázala opak. Její návrhy se zdály být od samého počátku přizpůsobeny pro koncového zákazníka, ale chyběla jim extravagance, která je na fashion weeku často očekávána. Jestli je to dobře či nikoliv, je už na osobním zvážením diváků.

Nehera

Značka NEHERA představila nenápadně elegantní, místy až maskulinní modely. Zpočátku kolekce v souladu se stylingem modelek působila až trochu depresivně. To však vyvážila druhá polovina přehlídky, která působila více městsky a odvážně. NEHERA o sobě říká, že nejvíce při své práci dbají o pohodlí a funkčnost, což se jim během této přehlídky povedlo dokázat.

Přehlídka Michaela Kovacika. Foto © Marián Juskanin

Michael Kovacik

Původem slovenský návrhář a stylista ve svých návrzích vyzdvihuje ženskou krásu velice nápadným způsobem. Jeho přehlídka byla nápadná, ženská, jednoduchá a prudce elegantní.

Přehlídka Terezy Vu. Foto © Marián Juskanin

Tereza Vu

Rafinovaná a svůdná kolekce spodního prádla byla zlatým hřebem celého dne. K vidění byly něžné krajkové modely i odvážnější výtvory drsného koženého vzhledu. Absolventka London College of Fashion si zakládá na precizní ruční výrobě všech představených modelů.

Foto © Marián Juskanin

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!