Zlatý hoch z Austrálie. Nick Murphy chystá v říjnu pražskou premiéru

Zlatý hoch z Austrálie. Nick Murphy chystá v říjnu pražskou premiéru 

Jeho megahit Gold zhlédly na kanálu youtube miliony fanoušků. Nyní se Nick Murphy dříve známý jako Chet Faker představí českému publiku živě. V polovině října vystoupí s novou deskou v Lucerna Music Baru.

Sympatický Australan v české metropoli zahraje nejen písně z debutového alba Built On Glass z roku 2014, ale i novinky z chystané nahrávky Run Fast Sleep Naked. První vlaštovkou je singl Sanity, který jeden z nejcharismatičtějších zpěváků současné generace zveřejnil před týdnem. Deska vyjde 26. dubna, tedy zhruba půl roku před pražskou show.

Run Fast Sleep Naked vznikala během minulých let na Murhpyho cestách po světě, na kterých se ponořil do sebepoznávání a bojů s depresemi. "Pokud sedíš na jednom místě příliš dlouho, tak se příliš usadíš, přestaneš experimentovat a objevovat svět novým způsobem. Najednou mi došlo, že existuje cesta, po které se můžu vydat, abych nakopl sám sebe a získal větší sebevědomí," přiblížil tvůrčí práci Murphy.

Třicetiletý umělec, jehož dřívější pseudonym odkazoval na slavného jazzového hudebníka Cheta Bakera, působí na scéně od roku 2012. Za svou krátkou kariéru už stihl spolupracovat s producenty jako Bonobo, Kaytranada nebo Flume. Největší úspěch měla již zmiňovaná skladba Gold, kterou si můžete poslechnout níže.

Multiinstrumentalista zavítá do pražského Lucerna Music Baru 12. října. Předprodej vstupenek začne 15. března.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!