Mládek, jazz i tradiční hollywoodská noc. Patnáctý ročník Prague Proms představuje program

Mládek, jazz i tradiční hollywoodská noc. Patnáctý ročník Prague Proms představuje program 

Mezinárodní festival Prague Proms v rámci 15. ročníku nabídne koncerty klasické, filmové i jazzové hudby v interpretaci výjimečných domácích a zahraničních umělců. Publikum dostane světové tenoristy, zpěvačky moderního střihu i Prachovské skály.

Od 21. června do 16. července zažijí diváci v Praze a v Kutné Hoře další ročník hudební mozaiky pro každého milovníka silných melodií. Přehlídku zahájí rozšířený sbor The Jeremy Winston Chorale spolu s Českým národním symfonickým orchestrem. Nebude chybět ani klasika v podání tenoristy Ramóna Vargase, Čajkovkij pod taktovkou Ilyi Mashkeviche nebo dokonce jazz.

"Jazzová hudba má na Prague Proms tradičně rozsáhlý prostor, a tak se poprvé v Praze představí bigband Thomase Gansche, leadera Mnozil Brass, a dalšími premiérami budou i newyorští Hot Sardines a The Loop Jazz Orchestra," přilížil detaily žánrového zastoupení ředitel a zakladatel festivalu Jan Hasenöhrl. 

V Praze a Kutné hoře zahraje také Epoque kvartet známý svou energií a speciální večer diváky čeká v Divadle Hybernia, kam 24. června zavítá Banjo Band Ivana Mládka.

Příjemným evergreenem pak zůstává Hollywoodská noc, tentokrát se sólisty Davidem Krausem, Ondřejem Izdným a Lenkou Máčikovou. Příjemným bonus chystá Carl Davis s koncertem Beatles a jejich svět, který připomene tvorbu slavné čtveřice z Liverpoolu, ale i práci jednotlivých členů kapely na sólové dráze. Brouky v rámci Proms zazpívá Tereza Mašková, Eva Burešová, Jeremy Winston nebo Merkell Williams.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!