Vladyka a Holub mají opět Plný kapsy šutrů a vrací se na divadelní scénu

Vladyka a Holub mají opět Plný kapsy šutrů a vrací se na divadelní scénu 

Divácká senzace Plný kapsy šutrů, která zaplňovala divadelní hlediště celých patnáct let, se po dvouleté pauze vrací do Divadla Kalich. Hra irské autorky Marie Jones s Miroslavem Vladykou a Radkem Holubem se na divadelní scéně opět předvede 7. března.

Svou první premiéru si hra Plný kapsy šutrů odbyla už před dvaceti lety v červnu 1999. Tehdy získala řadu ocenění jako Cenu Laurence Oliviera pro nejlepší komedii nebo Cenu kritiků města New York. Díky svému úspěchu byla přeložena do 38 jazyků a uvedena ve více než 30 zemích světa.

Režie jejího prvního českého nastudování se ujala Jana Kališová. V hlavních rolích dvou obyčejných chlapíků z irského městečka se předvedli Miroslav Vladyka a Radek Holub. Kromě hlavních rolí mistrně ztvárnili všechny členy štábu, který do irského městečka přijel točit film, herecké hvězdy i místní venkovany.

Foto: archiv Divadla Kalich. Původní inscenace

Vladyka ani Holub by si v době premiéry prý netipli, že se z jejich inscenace stane taková divácká stálice. „Odhadoval jsem ji na tři čtyři roky, jak se tak zhruba činoherní inscenace běžně hrají. Ale Šutry se rychle rozkřikly a najednou na ně nebylo možné sehnat vstupenku,“ vzpomíná Radek Holub. „Dodnes se mi docela často stává, že za mnou po jiném představení někdo přijde s dotazem, jestli je stále hrajeme. Říkají: Nám se to tehdy tak líbilo, ale děti byly ještě malé a dneska bychom je rádi na Šutry vzali. Takže mám pocit, že i přes ty dlouhé roky pořád nemáme vystřílený prach. Doufám, že životaschopnost této inscenace je velká,“ doplňuje Miroslav Vladyka důvod, proč se s hereckým kolegou rozhodli v komedii Plný kapsy šutrů pokračovat.

S Vladykou a Holubem souhlasí i producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek: „Není v divadelním světě vůbec běžné, aby se nějaká hra udržela na jevištích tolik let a divácký zájem o ni přitom neutuchal. Takové případy považujeme my divadelníci za velké svátky a já si samozřejmě moc vážím faktu, že několik podobných běžců na dlouhé tratě máme i na repertoáru Divadla Kalich.“

Foto: archiv Divadla Kalich

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: archiv Divadla Kalich
 

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!