Andělský předvýběr určen: nejvíc nominací na Ceny Anděl získali Lucie, Bára Poláková a Kapitán Demo

Andělský předvýběr určen: nejvíc nominací na Ceny Anděl získali Lucie, Bára Poláková a Kapitán Demo 

V pondělí 21. ledna skončilo první kolo hlasování České hudební akademie, které určilo nominace na letošní Ceny Anděl. U všech třinácti kategorií tak přes 350 členů poroty vybralo tři kandidáty na vítěze. O těch se rozhodne 5. března, kdy se v pražském Foru Karlín a v přímém přenosu na ČT1 uskuteční předávání těchto těchto hudebních cen.

Nominace na letošní Anděly jsou určeny. Po prvním kole hlasování, kterého se zúčastnilo rekordní množství akademiků z řad novinářů, dramaturgů, hudebních organizátorů a hudebníků, jsou známa tři jména v každé kategorii. Těch je celkem čtrnáct, z toho sedm v hlavních skupinách a zbytek v žánrových kategoriích. Celé tři nominace získali zpěvačka Bára Poláková, skupina Lucie a rapový komik Kapitán Demo. Dvě nominace mají třeba Mandrage, Monkey Business nebo čerstvý rockový objev The Atavists.

V prestižní kategorii Album se letos bude rozhodovat mezi po šestnácti letech novým albem skupiny Lucie nazvaným Evolucie, albem Bad Time For Gentlemen od Monkey Business a albem ZE.MĚ zpěvačky Báry Polákové. Letošní novinkou v Cenách Anděl je změna či přidání některých kategorií. „Osamostatnila se rocková a hiphopová kategorie a naopak sloučila alternativa s elektronikou, a úplnou novinkou je ustanovení žánrové kategorie klasika,“ upřesňuje změny předseda České hudební akademie Honza Vedral.

Stejně jako v minulém roce proběhne předávání žánrových Cen Anděl přímo v průběhu hlavního ceremoniálu. Kromě událostí uvnitř Fora Karlín pro uzavřenou společnost bude 5. března naproti místa konání venkovní scéna zdarma pro širokou veřejnost, kde letos vystoupí šest interpretů, jejich jména zatím nebyla zveřejněná.

Ceny Anděl uděluje každým rokem od roku 1991 hudební akademie složená z odborníků a osobností české hudební scény. Realizují se pod záštitou Národní federace hudebního průmyslu a i letos spolupracují třeba s Intergramem, nezávislou společností výkonných umělců.

Seznam všech nominací na Ceny Anděl 2018 najdete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!