Struny dětem v Minoru oživí Vodičkovu ulici. Nabídnou workshopy pro děti i koncert Anety Langerové

Struny dětem v Minoru oživí Vodičkovu ulici. Nabídnou workshopy pro děti i koncert Anety Langerové 

Festival Struny dětem v Minoru už po osmé přichystal zajímavý program pro děti i dospělé. Rodinný festival proběhne v posledním březnovém víkendu v prostorách divadla Minor a Novoměstské radnice u pražského Karlova náměstí. Návštěvníci se mohou těšit třeba na vystoupení Anety Langerové, Moniky Načevy a workshopy pro děti.

Bohatý program plný hudby, divadla, tance, workshopů a jiných uměleckých setkání nabídne už osmý ročník festivalu Struny dětem v Minoru. Od pátku  29. do neděle 31. března s ním ožije Vodičkova ulice, kde bude zastavena silniční doprava a naplní ji akce pro děti různých věkových kategorií. Další akce se budou konat v interiérech divadla Minor a Novoměstské radnice.

Poslední březnový pátek festival Struny dětem zahájí na hlavní „velké“ scéně divadelní představení divadla Minor Toodle-Noodle obsahující vtipné nonsensové hrátky v angličtině v prostředí doby viktoriánské Anglie. Na velké scéně proběhne i většina hlavního programu v sobotu, kdy Beata Hlavenková za doprovodu Ivana Trojana, Lenky Dusilové a dalších předvede autorský projekt Pišlické příběhy. Odpoledne na velké scéně zahraje kapela hrající pop-world hudbu Vanua 2 a Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem a smyčcovým souborem tu předvedou akustické vystoupení.

Nedělní část festivalu vyvrcholí ve čtyři hodiny odpoledne koncertem Anety Langerové. Tomu bude předcházet hudební kouzlení se smyčci v rukou uskupení Epoque Quartet, violoncellovému koncertu Terezie Kovalové s houslistou Jiřím Vodičkou nebo vystoupení Tanečního studia Light nazvané Krev není voda.

V sobotu i v neděli budou paralelně probíhat hudební, výtvarné a pohybové workshopy pro děti. Na malé scéně, v baru Novoměstské radnice či v Baru Loutka si tak malí návštěvníci rodinného festivalu budou moct vyzkoušet hraní na flétnu, hledání štěstí pomocí hudby a pohybu, bubnování, malování akvarelem, vyrábění loutek, zpěv nebo tanec s exotickými nástroji.

Předprodej vstupenek bude zahájen 18. ledna přes webové stránky festivalu Struny dětem, kde je také k nalezení jeho podrobný program. Ceny vstupenek se pohybují od 150 do 250 Kč za aktivitu. Workshopy jsou určeny jen pro děti. Děti do 4 let vlastní vstupenku nepotřebují.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!