Do Česka se vrací velkolepá hudební show. Vivaldianno Reloaded chce překonat úspěch předchozí verze

Do Česka se vrací velkolepá hudební show. Vivaldianno Reloaded chce překonat úspěch předchozí verze 

Přichází v tajuplné masce a chce ambiciózně překonat původní světově úspěšný projekt hudebníka a skladatele Michala Dvořáka. Po třech letech, co slavilo Vivaldianno úspěch na turné po celém světě, se vrací domů. Vivaldianno Reloaded chce navázat na úspěch původní verze, kterou vidělo již více než 150 tisíc diváků ve více než 30 světových metropolích.

„Za tu dobu prokázal projekt svou životaschopnost na všech kontinentech a v odlišných kulturách,“ vysvětluje autor a producent projektu Michal Dvořák, „barokní hudba v rockovém pojetí na pozadí nejnovějších technologií fascinuje po celém světě a přirozeně představuje nejen mladým posluchačům klasickou hudbu v moderní nadčasové podobě. Původní příběh jsme výtvarným pojetím a technologiemi posunuli o level výš a já se nemůžu dočkat reakcí domácího publika.“

A co přináší nová verze Vivaldianna? Diváci se dočkají nových 3D projekcí a upraveného vizuálního pojetí, které připravili umělci z týmu NMDS. „Vivaldianno Reloaded je posunuto studiem NMDS PICTURES do hypnotické podívané. Koncepčně je představení více kompaktní a ještě více strhující,“ přibližuje kreativní ředitel Martin Kermes, „kompletně jsme přepracovali vizuální část show, která ovlivní i lightdesign scény, nově doplněnou o lasery. Soustředíme se na zrcadlení krásy baroka, Benátek, vizualizujeme hudbu a dáváme prostor pro divákovu imaginaci.“

Nová světelná show v angličtině opět odvypráví příběh genia barokní hudby Antonia Vivaldiho. Hlavní roli namluvil slavný agent 007 Pierce Brosnan a podíleli se i další slavní herci. Těm, kteří angličtině příliš neholdují, pomohou české titulky. Vivaldianno Reloaded vsadí i na nové tváře. Kromě Michala Dvořáka se mohou návštěvníci těšit na mladé talentované hudebníky, jako jsou koncertní mistr České filharmonie Jiří Vodička, populární violoncellistka Tereza Kovalová a Martina Bačová, jedna z nejžádanějších houslistek své generace. Chybět nebude smyčcové kvarteto, elektrické a akustické kytary, perkuse, etnické nástroje a bicí.

Vivaldianno Reloaded odstartuje v dubnu příštího roku. 3D koncertní show se poprvé představí 10. dubna v Bratislavě, 12. dubna v brněnské Hale Vodová, 1. května v pražské O2 aréně a 3. května v Třinci. Pak vyrazí opět za hranice. V plánu je celkem 50 koncertů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!