Dvojice Irene Álvarez a María Marín ukáží tuzemskému publiku nevšední propojení hudby a flamenka

Dvojice Irene Álvarez a María Marín ukáží tuzemskému publiku nevšední propojení hudby a flamenka 

Čtvrtý ročník festivalu Den flamenka nabízí celou řadu zajímavých vystoupení a doprovodných akcí. Mezi jinými se mohou čeští obdivovatelé španělského národního klenotu těšit na dvojici Irene Álvarez a María Marín, které se svým představením Múza vystoupí v neděli 25. listopadu od osmi hodin večer v Malostranské besedě.

Název představení naprosto přesně  vystihuje jeho charakter. Umělkyně nabízejí svůj intimní pohled na tvorbu, kterou ztvárňují a zhmotňují pomocí kytary jakožto hlavního hudebního nástroje a tance coby obrazového jazyka. Všestrannost obou umělkyň spolu s pečlivě vybraným repertoárem přenese diváka do světa obou z nich, nahlédne tak na umění jejich očima.

Irene a María nabízejí cestu hudbou napříč časem. Opírají se o takové velikány, kterými jsou například Scarlatti, Albéniz nebo Feliu. Vybírají si skladby, které ukazují přirozenou fúzi mezi flamenkem, klasickými skladbami a andaluským folklórem. Toto prolínání žánrů ztotožňují obě umělkyně, María Marín hrou na klasickou kytaru a flamencovým zpěvěm, Irene Álvarez zase tancem.

María Marín začala studovat na kytaru, když jí bylo sedm let, v Utreře, kde se narodila. V době jejích studií jejími učiteli byli například Antonio Duro nebo Zoran Dukić.

Sevillská tanečnice Irene Álvarez se tanci začala věnovat už v devíti letech. Na základech klasického flamenca vytvořila svůj vlastní osobitý styl, ve kterém se pojí její impulzivní, mnohdy velmi moderní výraz, s ženskou elegancí charakteristiskou pro sevillskou školu.

Flamenco přidala organizace UNESCO na svůj seznam nehmotného kulturního dědictví 16. listopadu, a tento den byl prohlášen za Mezinárodní den flamenka. Česká republika se rozhodla, že se do oslav tohoto dne zapojí, vznikl tak zajímavý festival, který si pro diváky letos přichystal vystoupení umělců z různých koutů světa. Vstupenky koupíte v síti Ticketstream.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Malostranská beseda nabízí i další akce

Místo konání: Malostranská beseda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!