Hrdinové indie-rocku! Do Česka poprvé zavítají britští Razorlight

Hrdinové indie-rocku! Do Česka poprvé zavítají britští Razorlight 

Fanoušci té nejlepší britské muziky vyhlíží s nadšením únor příštího roku. Do pražského Lucerna Music Baru vůbec poprvé přijedou indie-rockeři Razorlight. V metropoli představí novou desku Olympus Sleeping.

Nového alba se fandové formace okolo zpěváka a kytaristy Johnnyho Borrella dočkali po dlouhých deseti letech letos 26. října. Čeští hudební nadšenci potom přivítají britské hudebníky vůbec poprvé. Lucerna Music Bar bude hostit skutečné hvězdy. Kapela od svého vzniku v létě 2002 prodala přes čtyři miliony svých nahrávek, počínaje debutem Up All Night. Bylo to však druhé album a ocenění NME Best New Band, která otevřela skupině dveře na mezinárodní scénu.

Se skladbou America se pak londýnská čtveřice vyšplhala na samý vrchol obliby. Následovaly dvě nominace na BRIT Awards a dvě další na NME Awards. Britové předskakovali kapelám The Killers nebo U2. Práci na v pořadí čtvrté desce ale tehdy nedokončili. Ze spánku se Razorlight probudili až na začátku roku 2017, kdy Borrell začal skládat a hrát nové skladby s kytaristou Davidem Ellisem. Výsledkem je právě Olympus Sleeping.

“Tuhle desku jsem složil s čistým potěšením. Je to moje vyznání určitému druhu muziky - muziky, která inspirovala tolik lidí ke vzniku a následování kapel,” vysvětluje Borrell. Vstupenky na koncert jsou k dostání v internetovém předprodeji za 690 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!