Bittová, Dusilová a Načeva vyráží na společné turné. Fanoušky lákají novým videoklipem

Bittová, Dusilová a Načeva vyráží na společné turné. Fanoušky lákají novým videoklipem  

Tři ženské ikony české alternativní scény vyjedou na společné turné! Iva Bittová, Lenka Dusilová a Monika Načeva spojily své síly a fanoušky potěšily nejen oznámenými koncerty, ale rovněž svým prvním společným videoklipem k písni Na Svahu II, která byla natočena během loňské show.

Na poslední listopadový týden přichystaly Iva Bittová, Lenka Dusilová a Monika Načeva hned sedm společných koncertů v šesti městech po celé České republice. Má jít pravděpodobně o poslední možnost, kdy vidět toto trio společně na jednom pódiu. Iva Bittová se totiž až do jara 2020 chystá na koncertní pauzu. Žádná další společná vystoupení se zatím neplánují. Turné SPOLU: Bittová / Dusilová / Načeva startuje 23. listopadu v Českých Budějovicích. Poté se hudebnice přesunou do Pardubic, Brna, Ostravy a na dvoják do Prahy. Koncertní šňůra pak vyvrcholí 30. listopadu v Jablonci nad Nisou.

Ještě předtím, než se návštěvníci dočkají očekávané show, představily zpěvačky videoklip k písni Na Svahu II. „Stojíž v krajině a koukáš do nekonečna. To lze jen v přírodě,“ přibližuje píseň Monika Načeva. A Lenka Dusilová, která skladbu obohatila vlastními aranžemi, dodává: „Velice mě bavilo vymýšlet novou hudební aranž Na Svahu II, kdy jsem pracovala jen s Moničinou zpěvnou linkou, aniž bych znala původní verzi této písně. Skladba je nejpřístupnějším náhledem do našeho společného hudebního světa a souzvuku, který se na záznamu rozvíjí do více experimentálních ploch.“

Autorem textu je český básník, prozaik a hudebník Jáchym Topol. Videoklip je natočen z živého koncertu a ukazuje dokonalou fúzi žánrů, komorní atmosféru a silnou ženskou energii. Vstupenky na koncerty listopadových koncertů jsou k dostání v internetovém předprodeji sítě Ticketstream, a to za 650 korun.

Termíny koncertů: 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!