Pocta první republice. Veletrh starožitností Antique se zaměří na ikony československého designu

Pocta první republice. Veletrh starožitností Antique se zaměří na ikony československého designu 

Sté výročí vzniku republiky si připomene podzimní vydání veletrhu Antique na Novoměstské radnici v Praze, které se uskuteční od 15. do 18. listopadu. Zaměří se na nejvýznamnější české designéry a nabídne i vhled do typického prvorepublikového salonu.

Motto listopadového veletrhu zní Století českého designu – zlaté časy československých a českých tvůrců veletrh přiblíží artefakty v expozicích i v rámci doprovodného programu, který se bude věnovat ikonickým dílům a důležitým designérům, jakým byl mimo jiné Adolf Loos, Josef Gočár, Pavel Janák nebo Jindřich Halabala.

Jedna místnost Novoměstské radnice se po dobu veletrhu promění na prvorepublikový salon zařízený dobovým nábytkem, doplňky, dekoracemi a uměleckými díly, v němž budou k vidění i ukázky tehdejší módy, třeba typické „charlestonky“ nebo večerní róba z 30. let, a dobové filmové záběry. Návštěvníci budou moci usednout do křesel, vypít si kávu z veletržního baru nebo zalistovat v publikacích o designu.

V rámci doprovodného programu můžete zamířit na besedu o životních osudech a peripetiích uměleckých tvůrců za první republiky či přednášku o designu „od monarchie k třetí republice“, ale také prakticky zaměřené poradenství, jak si doma udělat „ze starého nové“ a navrátit starým věcem jejich původní vzhled. Již tradičně budete moci využít i bezplatného poradenství v oblasti oceňování starožitností.

Foto archiv NR Praha

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Novoměstská radnice v Praze nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!