Síla v Betlémské kapli. Duo Zikr předvede mistrovství ve vokální improvizaci

Síla v Betlémské kapli. Duo Zikr předvede mistrovství ve vokální improvizaci 

Netradiční hudební zážitek čeká návštěvníky koncertu s názvem Síla 10. listopadu v Praze. Mixem hudebních stylů s až spirituálním přesahem zasáhnou publikum Olga Tkačenková a Igor Silina.

Za 25 let své existence získalo pěvecké duo pozitivní ohlas na vystoupeních po celém světě. Tkačenková se Silinou nadchnuli diváky v Německu, Francii, Velké Británii, Itálii, Austrálii, USA, Španělsku na Slovensku a v mnoha dalších zemích. A nyní konečně vystoupí i v Česku.

Betlémská kaple bude hostit jedinečné hlasové divadlo. Dvojice z Ukrajiny se inspiruje těmi nejstaršími hudebními tradicemi z celého světa, ale zároveň vystupuje v roli inovátorů a nabízí nový hudební styl, zvuk a i druh hudební estetiky. V písních Zikru najdou fanoušci alternativní muziky stopy těch nejrůznějších hudebních stylů, od klasiky, přes etnické motivy, až po moderní free jazz. 

Duet využívá unikátní pěveckou techniku, která v sobě spojuje komorní zpěv a archaické hlasové techniky a tradice různých národů. Základem vystoupení je zpěv bez slov, takzvaná beznotová hudba s volnou vokalizací. Svým způsobem působí oba umělci jako živé lidské varhany.

“Představení Dua Zikr je vzácnou příležitostí pro ty, kteří se skrze umění chtějí dotknout nádhery a dokonalosti. Možná poprvé v životě se každý divák může stát spolutvůrcem hudby a v hlasech Olgy Tkačenkové a Igora Siliny zaslechnout melodii své vlastní duše,” lákají na jedinečný zážitek organizátoři akce. 

Duo Zikr je divadlo vokálních improvizací Olgy Tkačenkové a Igora Siliny, které funguje od roku 1993. Za svoji existenci vydala dvojice téměř tři desítky desek. Ta poslední s názvem Pulsar vyšla před třemi lety.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Betlémská kaple nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Betlémská kaple

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!