Def Leppard spojí síly s kapelou Whitesnake. Společně zavítají také do Prahy

Def Leppard spojí síly s kapelou Whitesnake. Společně zavítají také do Prahy 

Britská rocková legenda Def Leppard se po čtyřech letech vrátí zpátky do České republiky. Do Prahy přijede opět předvést ty nejzásadnější hity své dlouholeté hudební kariéry.

Velkolepá živá vystoupení a silné melodické rockové skladby. To se stalo synonymem britské rockové kapely Def Leppard, která má na svém kontě již více než 100 milionů prodaných alb po celém světě. Za více než čtyřicet let hudební kariéry se staly její koncerty vyhledávanými událostmi, o čemž svědčí neustále vyprodané arény nejen ve Velké Británii a v Evropě.  

Ačkoliv kapela vznikla již v roce 1977, svou debutovou nahrávku s názvem On Through The Night vydala až o dva roky později. V současné době vydala již jedenáct studiových desek. Def Lappard se přitom museli vyrovnat i s několika tragickými okolnostmi. První z nich byla nehoda bubeníka Ricka Allena, během níž přišel o ruku. Kapela za něj ale nikdy nehledala náhradu a je jejím bubeníkem dodnes. Druhou tragédií se stala smrt kytaristy Stevea Clarka, jenž zemřel ve svém londýnském bytě po smrtelné kombinaci drog a alkoholu.

V Praze se kapela představila v roce 1996, kdy představila fanouškům ve Sportovní hale album Slang. Do České republiky se pak vrátila i s následující deskou X a s nahrávkou Songs From The Sparkle Loungle. Na českou metropoli nezapomněla ani při plánování turné, na které vyjede příští rok. Spolu s ní zavítají 17. června 2019 do O2 areny také rockeři ze skupiny Whitesnake, kteří přijedou představit nejen své největší hity, ale rovněž songy z nové desky Flesh & Blood.

Vstupenky na pražský koncert budou k dostání v internetovém předprodeji, a to od 2. listopadu od 10 hodin. Zájemci je seženou v cenovém rozmezí od 1 190 do 1 790 korun.

Foto: Ross Halfin

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!