Kapela Tool se po dlouhých třinácti letech vrátí do České republiky. Představí nové album

Kapela Tool se po dlouhých třinácti letech vrátí do České republiky. Představí nové album  

Losangeleská metalová partička Tool nevydává studiová alba jako na běžícím pásu, ani nevyjíždí na světové turné každý rok, fanoušci však nemusí smutnit. Kapela má totiž právě před vydáním nové desky, kterou vyjede představit na evropskou koncertní šňůru, během níž se zastaví také v Praze.

„Hudba Tool bývala vždy popisována jako depresivní a ponurá, často byly zmiňovány neobvyklé, téměř okultní techniky, které údajně kapela při nahrávání používá,“ říkají organizátoři pražského koncertu, „skutečně těžko říci, co stojí za mimořádně sugestivním a podmanivým zvukem Tool. Každopádně patří k tomu nejlepšímu, co může post metalová scéna nabídnout.“

Kapela se dala dohromady na počátku devadesátých let. Již v roce 1993 vydala svou debutovou nahrávku Undertow, která se díky velké oblibě stala platinovou. Další deska následuje za tři roky, nese název Ænima. Po pěti letech vyšlo album Lateralus a po dalších pěti doposud poslední 10,000 Days. Jednotliví členové mají totiž kromě Tool také své další projekty, proto takové prodlevy. To fanouškům kompenzují svou vynalézavostí a snahou neustále přicházet s něčím novým.

„Svojí tvrdou, údernou hudbou a temnými texty získávají Tool čím dál více fanoušků, kteří při jejich koncertech doslova šílí,“ dodávají organizátoři, „Tool nehrají pro naše uši, pokoušejí se působit přímo na srdce, na duši a v neposlední řadě i na psychiku posluchače.“ Kapela naposledy koncertovala v České republice právě v roce 2006.

Nyní se američtí hudebníci v Praze zastaví 4. června 2019, kdy vystoupí v O2 areně. Vstupenky na koncert jsou k dostání v internetovém předprodeji v cenovém rozmezí od 1 190 do 1 990 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!