Klavírní hvězda Francesco Tristano zavítá již tento víkend do Prahy v rámci festivalu Struny TEENS

Klavírní hvězda Francesco Tristano zavítá již tento víkend do Prahy v rámci festivalu Struny TEENS 

Výrazný umělec, muž mnoha talentů, mimořádný klavírista, skladatel a znalec klasického repertoáru – to je Francesco Tristana, který se českému publiku poprvé představí již 20. října v pražské La Fabrice v sólovém klavírním recitálu, při kterém zazní tvorba z jeho posledního autorského alba Piano Circle Songs.

Původně specialista na Johanna Sebastiana Bacha a vycházející hvězda newyorské Carnegie Hall se po svých postgraduálních studií na Julliard School of New York stal klíčovým představitelem nového hnutí, které propojuje klasickou a elektronickou hudbu. Tristano tak s neuvěřitelnou lehkostí kombinuje žánry a styly, boří hranice a vždy přináší něco nového. „Hranice existují pouze tehdy, pokud je chcete vnímat. Hudba je synonymem svobody,“ říká sám umělec, který často spolupracuje s významnými umělci napříč žánry, jako Derrick May, Carl Craig, Quatuor Modigliani, Michel Portal a dalšími. Za svou kariéru stihl vydat zatím dvanáct alb, mezi nimiž najdeme nahrávky Bachových Goldbergerovských Variací či kompletní klavírní práce Luciana Beria.

Nyní Francesco Tristano poprvé představí svou tvorbu českému publiku. Vystoupí 20. října v pražské La Fabrice v rámci festivalu pro teenagery Struny TEENS. Na sólovém recitálu zazní jeho vlastní tvorba z posledního Tristanova alba Piano Circle Songs, které vyšlo v minulém roce. „Chtěl jsem posluchače přenést dovnitř klavíru a dát mu dojem, že je tímto mohutným nástrojem obklopen,“ řekl o albu hudebník. Ovšem Tristanova autorská tvorba nebude jediná, kterou ten večer představí. V La Fabrice zazní také Francouzská suita č. 2 od Johanna Sebastiana Bacha, In a Landscape od Johna Cage či Fantasia in D Jana Pietrszoona Sweelincka.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: La Fabrika

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!