Kapela Jelen zve na podzimní turné předělávkou hitu Michala Tučného

Kapela Jelen zve na podzimní turné předělávkou hitu Michala Tučného  

Kapela Jelen se rozhodla vzdát poctu legendě českého country Michalovi Tučnému osobitou předělávkou jeho hitu Spím v obilí, kterou představí živě na svém podzimní turné. Na něm kromě oblíbené kapely vystoupí také Tučného dcera Míša.

Právě na píseň Spím v obilí navedla kapelu Jelen právě Míša Tučná, která si v její předělávce také zazpívala. „Poslední týdny v kapele písněmi Michala Tučného všichni žijeme,“ vysvětlil zpěvák Jindra Polák, „přibližně dvacet jsme jich natočili akusticky jako demosnímky. Chtěli jsme přijít na to, které nám interpretačně nejvíc sednou. A Spím v oblí jsme přehlédli.“ Pak ale přišla Míša Tučná a řekla, že právě tato píseň patří k jejím nejoblíbenějším. „Zkusili jsme ji zahrát společně a hned napoprvé bylo jasné, že je to jelení píseň – především energií. Všechno do sebe zapadlo hned na první dobrou,“ dodává.

K novému singlu natočila kapela i zbrusu nový videoklip. Jeho natáčení probíhalo v Hošticích u Volyně, na místě, kam Tučný jezdíval na chalupu a na sklonku svého života tam i žil. Právě tady se dříve konal festival Stodola Michala Tučného. Na něm kapela Jelen na počátku své kariéry také vystupovala. „Byl to jeden z prvních festivalů, na kterém jsme hráli. Když jsme se dozvěděli, že skončil, uvědomili jsme si, jakého jsme měli v Michalovi úžasného předchůdce a jak silně ho vnímáme jako jeden z lokálních kořenů naší muziky,“ řekl Polák.

Turné pak Jeleni spolu s Míšou Tučnou zahájí 16. listopadu v Herálci. Celkem objedou devět zastávek, mnoho z nich je jich beznadějně vyprodáno. Vrcholem koncertní šňůry se stane pražský koncert, k němuž dojde 15. prosince. Kromě klasických ´jeleních hitů´ se návštěvníci dočkají i výběru z repertoáru Michala Tučného. „Některé skladby představíme s Míšou jako duet, jiné zazpívá ona sama. Vybrali jsme takové písně, které se budou hodit do našeho kapelního stylu,“ slibuje kapela, „vždy totiž ctíme původní úpravy a rozhodně bychom je nechtěli předělávat nějak násilně.“

„Bylo by hezké, kdyby se prostřednictvím Michalových písniček alespoň ve vzpomínkách vrátili návštěvníci na čundry, na táboráky, tam, kde tehdy jeho skladby zněly,“ dodává Polák. A Míša Tučná přidává: „Kéž by tátův odkaz třeba i prostřednictvím těchto koncertů žil dál.“

Termíny turné:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!