Český Oktoberfest po roce opět v Plzni. Za týden se DEPO2015 promění v bavorskou Biergarten

Český Oktoberfest po roce opět v Plzni. Za týden se DEPO2015 promění v bavorskou Biergarten 

Bavorské i české pivo, klobásy, preclíky a dechovka. Plzeňský festival Treffpunkt je malou verzí německého Oktoberfestu, nabízí však kulturní přesah v podobě promítání filmů, výstav, autorských čtení či besed o minulosti a současnosti česko-německého sousedství. Letos se koná od 18. do 21. října v prostorách DEPO2015.

Chceme Bavorsko představit jako zemi, která kulturním bohatstvím žije,“ uvedl koordinátor akce Jindřich Jindřich. Festivalový progrm zahájí ve čtvrtek 18. října promítání němého filmu Ústřicová princezna oscarového režiséra Ernsta Lubitsche z roku 1919, které hudebně doprovodí Aljoscha-Zimmermann-Ensemble na housle a piano.

Novinkou letošního ročníku bude česko-německý kabaret. Osobně se těším na páteční The Heimatdamisch, podle mě nejlepší party-band v Bavorsku, kde na jejich koncerty chodí desetitisíce lidí. Zemitým rock’n’rollem to v sobotu rozparádí Scotty Bullock Trio. Neděli jsme věnovali dětem a rodinám,“ dodal Jindřich.

Nechybí samozřejmě ani ochutnávka typické bavorské gastronomie, která odkazuje na slavný Oktoberfest, každoročně konaný v Mnichově na přelomu září a října.

Festival navazuje na rok 2015, kdy byla Plzeň Evropským hlavním městem kultury a bavorské umělce zapojila do svého programu. Vstup na všechny akce festivalu je zdarma. Kompletní program naleznete zde.

Foto © L. Suchánková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Depo2015 nabízí i další akce

Místo konání: Depo2015

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!