7 nejlepších filmů s Tomem Hardym

7 nejlepších filmů s Tomem Hardym  

Venom právě dorazil do kin a s ním se na filmových plátnech objevil i Tom Hardy. Tento britský herec si zahrál hned v několika trhácích, jako je Star Trek, Počátek či Temný rytíř povstal. Nejznámější a nejlepší z nich jsme se rozhodli zařadit do našeho seznamu.

1. Šílený Max: Zběsilá cesta

Max Rockatansky, pronásledovaný šíleným vojevůdcem Immortanem Joem, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Po cestě Max narazí na další uprchlíky v podobě skupiny krásných žen, kterým s útěkem pomáhá elitní bojovnice Furiosa. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své vojáky a začne nemilosrdné pronásledování rebelů. Jedná se o čtvrtý film ze série Mad Max režiséra George Millera, který je zakladatelem tohoto postapokalyptického žánru. Mimo Austrálii se snímek natáčel v Namibii a premiéru měl v roce 2015. Je to první film série Mad Max, ve kterém hlavní postavu nehraje Mel Gibson, ale Tom Hardy. Celkově se ve filmu objevilo víc než 150 vozidel a přes 2 tisíce vizuálních efektů.

2. Star Trek X: Nemesis

Další z mnoha filmů Star Treku, ve kterém se opět setkáváme s Enterprise-E a její posádkou. Tentokrát se účastní mimořádné mise na Romulus, aby pomohla vyjednat mírovou smlouvu s Impériem a prétorem Shinzonem, kterého hraje Tom Hardy. Po příletu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. Kapitán Picardo se tak setkává s dosud nejnebezpečnějším protivníkem – Nemesis. Jedná se o jeden z prvních filmů, kde se Tom Hardy objevil a zároveň prosadil. Celosvětová premiéra proběhla v roce 2002 a snímek režíroval Stuart Baird, který stojí za snímky, jako je Skyfall či Superman. Postava Shinzona byla inspirována Johnem Brownem, abolicionistickým fanatikem z 19. století. Na tvorbě příběhu se podílel i Brent Spiner, představitel Data.

3. Warrior

Bývalý mariňák Tommy Conlon se po letech vrací do rodného Pittsburghu a požádá svého otce, někdejšího trenéra, aby ho připravil na turnaj MMA, který výherci nabízí nejvyšší finanční odměnu v historii tohoto bojového sportu. Shodou náhod se na turnaj přihlásí i Tommyho bratr Brendan, se kterým se už roky nebaví. Střet v ringu, ve kterém se musí oba bratři postavit dávným křivdám, je nevyhnutelný. Snímek vyšel v roce 2011 a získal především pozitivní kritiku. Na roli Tommyho trénoval Tom Hardy každodenně box, kickbox či muay thai a během tréninku nabral 13 kg svalové hmoty. Všechna tetování, která můžeme vidět na hlavní postavě, jsou reálná. Při natáčení bojových scén utrpěl Tom Hardy zlomeninu prstu a žeber.

4. Dunkerk

Válečné drama režiséra a scénáristy Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených vojáků z pláží francouzského města Dunkerk za druhé světové války v roce 1940. Filmový příběh se postupně rozvíjí na zemi, na moři a ve vzduchu a sleduje několik linií. Jedna z nich vypráví o mladém britském vojínovi Tommym, který dorazil do města se svou jednotkou, jež zde byla postřílena Němci. Tommy se jako jediný dostal na pláž, kde ale čekají zástupy dalších vojáků, a zoufale se snaží dostat do Británie. Celkově bylo z Dunkerku evakuováno 338 226 mužů, kteří přeplouvali přes kanál za téměř neustálého bombardování. Snímek měl premiérů v roce 2017 a těšil se především pozitivní kritice. Ve filmu chybí jedna tehdejší běžná věc – žádný z vojáků nekouří. Na natáčení snímku se podílelo 450 francouzských techniků a 2 tisíce místních komparzistů. Christhopher Nolan původně plánoval natočit film bez scénáře.

5. Země bez zákona

Pašování alkoholu ve Franklin County se za dob prohibice stalo obživou trojice bratrů z Virginie. Nejstarší Howard přežil první světovou válku, prostřední Forrest (Tom Hardy) málem umřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou, a nejmladší citlivý Jack se do drsného prostředí vlastně ani nehodí. Vše se ale změní, když do městečka zavítá zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes a začne terorizovat tamní obyvatele. Film měl premiéru v roce 2012 a námětem byla kniha the Wettest County in the World, která je inspirovaná skutečným příběhem. Scénář napsal Nick Cave, který je také spoluautorem hudby. 

6. Počátek

Dom Cobb a Arthur jsou profesionální zloději informací. Jako absolutní špičky v oboru dokáží extrakcí vzít cenné informace z hlubin podvědomí během snění, kdy je mysl nejzranitelnější. Cobbova vzácná schopnost z něj udělala uprchlíka a stála ho všechno, co kdy miloval. Dostane ale šanci na vykoupení a sestaví tým, který se pokusí všechno zachránit. Tom Hardy si ve filmu zahrál Eamese, který se objevuje v Cobbově týmu. Snímek se dostal na stříbrná plátna v roce 2010 a získal celkem čtyři Oscary. Producentem a režisérem filmu je Christopher Nolan a hudbu vytvořil Hans Zimmer. V týmu lidí, kteří se na snímku podíleli, nalezneme obyvatele všech světových kontinentů kromě Antarktidy. Počátek v českých kinech vidělo rekordních 320 tisíc diváků.

7. Temný rytíř povstal

Pokračování úspěšného filmu Temný rytíř ukazuje Batmana jako uprchlíka, který se osm let neukázal. Tím, že na něj padla vina za smrt Harveyho Denta, obětoval temný rytíř všechno pro to, co považoval za vyšší dobro. Vše se ale mění s příchodem Banea (Tom Hardy), maskovaného teroristy, jehož strašlivý plán vyžene Bruce z jeho dobrovolného exilu. Snímek měl premiéru v roce 2012 a režisérem je Christopher Nolan, který podle komiksu o Batmanovi natočil už dva předchozí díly. Velkolepá scéna bitky na Wall Street není udělaná s efekty, ale s tisíci reálných lidí.  V průběhu filmu si můžeme všimnout, že se mění formát obrazu, protože byly použity dvě odlišné natáčecí techniky. Jméno hlavního záporáka Bane lze volně přeložit jako kletba, prokletí či záhuba.

Další dobré filmy s Tomem Hardym: REVENANT Zmrtvýchvstání, Noční jízda, Legendy zločinu, Jeden musí z kola ven, RocknRolla

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hrají:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!