Miro Žbirka vydal nové Double Album. Pokřtí ho na exkluzivním klubovém turné

Miro Žbirka vydal nové Double Album. Pokřtí ho na exkluzivním klubovém turné 

Slovenský zpěvák Miro Žbirka natočil již druhou desku v legendárním londýnském studiu Abbey Road. Své Double Album vydal v pátek 5. října, živě ho představí na svém exkluzivním klubovém turné, kde dojde také k jeho slavnostnímu křtu.

Série tří exkluzivních klubových koncertů odstartuje již 25. října v Lucerna Music Baru v Praze. Následovat bude show v královéhradeckém Klubu Denoche a v Sono Centru v Brně. Mira Žbirku doprovodí nejen jeho kapela, ale rovněž producent Rob Cass a textař a hudebník Pete Brown.

Ještě před vydáním alba představil Žbirka duet Skúška snov, který nazpíval společně se zpěvačkou Katarínou Knechtovou. „S Katkou jsme už několikrát společně vystupovali a vždycky se nás ptali: Proč nemáte nějakou společnou skladbu?“ vysvětluje slovenský hudebník, „při práci na Double Albu jsem zjistil, že se mi v jedné písni hlavou nese Katky hlas, skvěle se tam hodil. Oslovil jsem ji, souhlasila a nazpívala to tak dokonale, že to nebyla jen Skúška (mých) snov, ale opravdová a povedená skutečnost.“

„Meky mi poslal skladbu a já okamžitě řekla ano. Fantastický zvuk, skvělí muzikanti a já už jen do toho přidala ´to svoje´. Jsem doslova nadšená z atmosféry skladby, jakou se nám podařilo vytvořit,“ dodává Knechtová. K písni vznikl také videoklip, o který se postaral režisér David Žbirka. „Plnil jsem příkazy režiséra poctivě a zodpovědně. I když je to můj syn. Režiséra musí poslouchat přece všichni,“ směje se Žbirka.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v internetovém předprodeji sítě Ticketstream.

Termíny koncertního turné:

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!