Neviditelná výstava startuje podzimní sezónu. Chystá ochutnávku piv i večeři potmě

Neviditelná výstava startuje podzimní sezónu. Chystá ochutnávku piv i večeři potmě 

Neviditelná výstava, která sídlí v prostorách Novoměstské radnice v Praze, nabídne během letošního podzimu několik doprovodných akcí. Těšit se můžete třeba na degustace nebo na tradiční Den bílé hole.

Jaký je život bez zraku, to poznáte na Neviditelné výstavě v hlavním městě. Celou expozicí se budete orientovat pouze pomocí hmatu, sluchu, čichu a smyslu pro rovnováhu, pomáhat s orientací vám budou zdejší částečně nebo zcela nevidomí průvodci.

Na výstavu s sebou můžete vzít i děti. Speciální pohádková prohlídka plná úkolů se koná každou sobotu a neděli. Nejmenší se mohou těšit na prince s princeznou, malé občerstvení i dárek. Na akci je nutná předchozí rezervace, vstupné činí 190 korun.

Oblíbený Den bílé hole se tradičně slaví 15. října, místo a letošní aktivity budou teprve upřesněny. Minulý rok si mohli návštěvníci obchodního domu Kika díky Neviditelné výstavě vyzkoušet zvládout poslepu domácí práce, třeba zametání podlahy nebo prostírání stolu sherečkou Jitkou Asterovou a Zdeňkem Podhůrským.

Během podzimních měsíců pořádá Neviditelná výstava i nevšední gastronomické akce. Degustace vín ve speciálně zatemněných prostorách zájemce čekají 9. a 25. října, 6. a 20. listopadu nebo 4. prosince. Ochutnáte celkem pět vín, a to z oblasti Sopron, Badacsony, Villány a Tokaj. Začíná se vždy ve 20 hodin a je nutné se předem zaregistrovat prostřednictvím e-mailu. Vstupenka stojí 450 korun ve všední dny a 500 korun o víkendu. Pivaři můžou zajít na degustace piv, a to 16. října či 27. listopadu.

Kdo by si chtěl raději vyzkoušet poslepu jíst, může zamířit na speciální večeři potmě. Ta začíná ve večerních hodinách klasickou prohlídkou expozice a následně zasednete ke stolu s vaším průvodcem. Otestovat své chuťové buňky můžete 26. října, 9., 23. nebo 30. listopadu. Více informací najdete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Novoměstská radnice v Praze nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!