The Watcher nabízí vynikající taneční výkony v dokonalé synchronizaci se živou hudbou kapely Please The Trees

The Watcher nabízí vynikající taneční výkony v dokonalé synchronizaci se živou hudbou kapely Please The Trees 

Dokonalou souhru živé hudby a pohybu přináší od 11. září návštěvníkům inscenace The Watcher, která vznikla společnou souhrou souboru 420PEOPLE a kapely Please The Trees.

„Nejdokonalejší technologie, kterou máme na dosah, je naše tělo. Kdybychom opravdu chtěli, můžeme být úplně všude,“ píší tvůrci inscenace The Watcher v anotaci. Právě tělo je také něčím, co je základním nástrojem celé této tanečně hudební show. Pětice účinkujících nepoužívá k vyjádření myšlenek slova, ale komunikují s publikem neverbálně – prostřednictvím tance, pohyby těla a mimikou.

Představení pracuje s konceptem určitého Watchera, pozorovatele, který sleduje nejen svůj vlastní život, ale také životy všech ostatních. A upozorňuje nejen na závislost na moderních technologií, ale na celkově uspěchanou dobu, v níž nestíháme nestíhat. „Výpadek signálu nás dostává na pokraj šílenství a při vybitém mobilu přestáváme existovat. Potřebujeme najít čas, který nemáme,“ tvrdí tvůrci inscenace.

A jak alespoň na chvilku získat zpět ukradený čas? Stačí se na chvilku posadit, vypnout mobilní telefony a nechat na sebe působit představení The Watcher, jehož choreografii má na svědomí Václav Kuneš. Vynikající taneční výkony doprovází v dokonalé synchronizaci živá hudba v podání alternativně rockové kapely Please The Trees. Zážitek pak doplňuje jednoduchá, nicméně působivá scéna Hynka Dříhala.

The Watcher nepřináší návštěvníkovi jednoznačný příběh a potěšení z rozluštění zápletky. Nabízí však mnoho vjemů, jejichž interpretace pak záleží na samotném divákovi. Každý si z inscenace vezme to své a příběh dotvoří až v kombinaci se svou vlastní zkušeností. Na emoce není představením vůbec chudé a přináší tak neobvyklý zážitek i těm, kteří nejsou na koncept tanečních show ještě příliš zvyklí.

Na prkna se po dvou premiérách inscenace The Watcher vrátí opět 26. a 27. září. Následovat budou dvě uvedení na konci října a jedno v listopadu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: La Fabrika

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!