Bittová-Dusilová-Načeva ohlásily společné turné. V listopadu odehrají sedm koncertů

Bittová-Dusilová-Načeva ohlásily společné turné. V listopadu odehrají sedm koncertů 

Když v minulém roce ohlásilo toto neobvyklé dámské trio čtyři prosincové koncerty, vzali fanoušci lístky útokem. Z neobyčejného spojení tak vznikl jeden z nejúspěšnějších českých hudebních projektů loňského roku, kterému se podařilo vyprodat koncerty v řádech dnů, i hodin. Nyní se trio Bittová-Dusilová-Načeva vrací zpět, aby odehrálo sedm listopadových koncertů.

Když se spojení tří zpěvaček, kdy každá patří do jiného žánru, objevilo v koncertních sálech před rokem poprvé, ani samy protagonistky nevěděly, zda ve společném vystupování budou někdy pokračovat. Nadšené ohlasy publika však rozhodly o další spolupráci Bittové, Dusilové a Načevy, které se tak vrací po roce zpět, a rovnou se sedmi koncerty v celkem šesti českých městech. Diváci se tak mohou znovu těšit na hudbu, která příjemně překvapí propojením žánrů a různých hudebních oblastí, jež jsou pro všechny tři zpěvačky typické – Iva Bittová jako zástupkyně alternativní scény, Lenka Dusilová jako jedna z nejlepších zpěvaček české hudby a Monika Načeva, kráčející vlastní cestou od šansonu po techno.

První letošní společný koncert si trio stihlo vyzkoušet již v srpnu – představilo se na Festivalu nepopulární hudby Eurotrialog Mikulov, ovšem podzimní turné odstartuje až 23. listopadu v Českých Budějovicích. Do té doby budou dámy ve zkušebně vymýšlet, čím letos překvapí své publikum a oživí své již tak neotřelé koncerty. Po Českých Budějovicích následují vystoupení v Pardubicích, Brně, Ostravě, dvakrát v Praze a turné zakončí koncert v Jablonci nad Nisou 30. listopadu. Vzhledem k dlouholetým plánům Ivy Bittové nelze případné další koncerty očekávat dříve než v roce 2020. Také proto jsou oba pražské koncerty, které se odehrají 28. a 29. listopadu v Paláci Akropolis, již vyprodané.  

23.11. České Budějovice, KD Vltava, od 19:30

24.11. Pardubice, KD Hronovická, od 19:30

26.11. Brno, Sono centrum, od 19:30

27.11. Ostrava, Evangelický Kristův kostel, od 19:30

28.11. Praha, Palác Akropolis, od 19:30 ------ VYPRODÁNO

29.11. Praha, Palác Akropolis, od 19:30 -------VYPRODÁNO

30.11. Jablonec nad Nisou, Eurocentrum, od 19:30

Foto: Romek Hanzlík

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!