Ve Vroutku v pátek vypukne festival Rock for Churchill. Vsází na Lamb i The Subways

Ve Vroutku v pátek vypukne festival Rock for Churchill. Vsází na Lamb i The Subways  

Rock for Churchill se letos uskuteční již podevatenácté. Tento rok vsází na headlinery, jako jsou Lamb, The Subways, Digitalism Live, The Asteroids Galaxy Tour či Luciano. Startuje v pátek 24. srpna a protáhne se až do sobotní noci.

První festivalový den lákají organizátoři festivalu Rock for Churchill na dánskou indie-popovou formaci The Asteroids Galaxy Tour, jamajského hudebníka Luciana, mezinárodní partičku N.O.H.A. či na britskou kapelu The Subways, která se proslavila singly, jako jsou Rock & Roll Queen, Oh Yeah či We Don’t Need Money To Have A Good Time. Taneční scéna pak v pátek vsází na jména, jako jsou Benny Page, Deadbeat UK či Gridlok. Red Bull Music Stage nabídne koncerty kapely Chaozz a Pauliho Garanda

Sobotní program odstartuje již v jedenáctou dopolední, a to koncertem The Airbags. Během dne se pak návštěvníci dočkají i elektronické skupiny Lamb či habsburského dua Digitalism, které slibuje novou audiovizuální show. Českou hudební scénu budou reprezentovat třeba Skyline, Wohnout, Mydy Rabycad nebo Pipes and Pints. “DJ stagi budou v sobotu vévodit drum and bassové beaty Alixe Pereze a Hybrid Minds a také techno set producenta Meat Katie,” dodávají pořadatelé, “Na Red Bull Music Stage v sobotu vystoupí Katarzia za doprovodu producenta Pjoniho, jejich krajané Trosky a skvělá chorvatská kapela ABOP, která roztančí návštěvníky svým naživo hraným technem.” 

Svojí roli bude hrát i tento rok na festivalu nezisková organizace Světlo pro svět. V sobotu večer proběhne již tradiční happening s názvem Světlo pro Afriku, během něhož dojde k zapálení svíček, prostřednictvím nichž návštěvníci symbolicky posílají světlo do Afriky. V loňském roce se díky prodeji těchto svíček podařilo vybrat téměř 60 tisíc korun.  

Vstupenky na festival jsou stále k dispozici v internetovém předprodeji. Dvoudenní permanentku seženete za 1100 korun, jednodenní vstup za 800. Na místě se vstupné ještě o něco málo prodraží.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!