Dorazí do Plzně nová začínající světová hvězda? Pilsen Busking Fest doveze umělce z celého světa

Dorazí do Plzně nová začínající světová hvězda? Pilsen Busking Fest doveze umělce z celého světa  

Bob Dylan, David Bowie, Glen Hansard i Janis Joplin. Všichni tito světoznámí hudebníci začínali svou hudební kariéru na ulicích měst, které se jim stávaly jejich prvními pódii. Právě na pouliční umění, známé také jako busking, se již pátým rokem zaměřuje festival Pilsen Busking Fest lákající do západočeské metropole jak známé celebrity, tak začínající hudebníky a performery.

Pilsen Busking Fest i letos nabídne velmi pestrý program. “Nejde jen o kytaristy nebo zpěváky, ale třeba o herce nebo artisty. Odměnou je pro ně spontánní odezva publika. Kolemjdoucí většinou ohodnotí zhlédnuté vystoupení libovolnou částkou do připraveného klobouku, krabičky nebo pouzdra od hudebního nástroje,” přibližuje koncept festivalu jeho organizátor Jan Šinko. 

Do Plzně se v termínu od 3. do 6. října sjedou umělci nejen z České republiky, ale doslova z celého světa. Svou hudbu kombinující metal s flamencem představí instrumentální americko-argentinská formace Seis Cuerdas. Z Portugalska dorazí kapela Sunflowers se svou náloží psychedelického rock’n’rollu a své neobvyklé nástroje představí Plzeňanům Španěl El-Loren, který hraje na recyklovaný odpad, pvc trubky, kýble a další vyhozené věci. A to vše bez jakékoliv elektřiny. Akrobacii a street dance předvede španělský Umam Dance Theatre či maďarská Soldiers Crew

A známějších i méně známých umělců dorazí do Plzně ještě mnohem více. A třeba mezi nimi bude i nová budoucí světová hvězda. “Umělců, kteří dříve vystupovali na ulici a později se stali slavnými, je celá řada. Těšíme se na to, že i na našem už pátém ročníku festivalu pouličního umění vystoupí lidé, jímž se podařilo odstartovat skvělou kariéru,” dodává Šinko. A je jedno, jestli se bude jednat o hudebníky, divadelníky, kejklíře, malíře, karikaturisty, spisovatele či sochaře. 

Celkem se mohou návštěvníci dočkat celkem 50 vystupujících. Kromě jednotlivých čísel připravují organizátoři také výstavy, kreativní zóny i tematické dílny.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!