Elán chce během svých koncertů provést fanoušky historií kapely i Československa

Elán chce během svých koncertů provést fanoušky historií kapely i Československa  

Kapela Elán slaví letos velké jubileum své existence. Podzimní halové výroční turné Elán 50 ale kromě historie kapely přiblíží i dějiny Československa. Vstupenky na jednotlivé koncerty rychle mizí.

“S vizuálním konceptem scény přišel Vašo Patejdl. Přijde nám skvělé na výročním turné k padesátinám zavzpomínat nekomentovanými záběry z archívu,” přibližuje koncept koncertů manažer skupiny Michal Čimera, “vybíráme jak videa z historie kapely, tak i historie Československa, protože i vývoj našich obou zemí ovlivňoval události v Elánu.” Fanoušci se kromě toho dočkají také zbrusu nového programu, který bude postaven především na těch největších hitech dlouhodobé kariéry skupiny. Okoření je smyčce a tři vokalistky.  

Turné odstartuje kapela v čele s Jožo Rážem 12. října v Ostravě. Následovat budou Hradec Králové, Brno či Ústí nad Labem. Koncertní šňůra pak vyvrcholí 20. prosince koncertem v pražské O2 areně. Na většinu zastávek už ale zbývají jen poslední volné vstupenky. Kvůli velkému zájmu se tak kapela rozhodla ještě jeden koncert přidat. “Řešili jsme, zda zdvojit vystoupení v jednom z měst, kde Elán vystoupí, ale nakonec jsme se rozhodli pro další město. Nakonec jsme zvolili Olomouc, kde kapela naposledy hrála v roce 2008,” vysvětluje promotér turné Dalibor Vajčner. 

Skupina Elán během padesáti let své existence vydala čtrnáct studiových alb, pět anglických desek i řadu kompilací. Na turné pak kapela představí svou připravovanou nahrávku. “Elán na svém patnáctém albu v těchto dnech usilovně pracuje. První singl L’úbim ťa, je už v rádiovém éteru. Několik písniček zazní i na turné. To však bude postavené hlavně na hitech,” dodává Čimera. Fanoušci se tak dočkají kultovních písní, jako jsou Zal’úbil sa chlapec, Kaskadér, Kočka, Voda, čo ma drží nad vodou či Král’ovna bielych tenisiek

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!