Táhneme na Colours: 5 hvězd pod vítkovickými pecemi

Táhneme na Colours: 5 hvězd pod vítkovickými pecemi 

Hornickým městem už poosmnácté zatřese ta nejlepší světová muzika. Do Dolních Vítkovic se chystají návštěvníci dalšího Colours of Ostrava. Pokud jste mezi nimi, nabízíme výběr interpretů, o které byste rozhodně neměli přijít.

1) Jessie J

Britská dračice Jessie J bude mít v České republice velkou premiéru. I když po loňských Imagine Dragons mnozí předvídají, že úlohu hlavního headlinera nezvládne, my skeptičtí nejsme. Hlavně proto, že porotkyně britské soutěže The Voice, disponuje unikátním hlasem, který utáhne tisícové festivalové davy. Mezi její nejznámější hity patří například Bang Bang, Flashlight nebo Price Tag.

2) N.E.R.D. 

Na Colours přijedou také znovuzrození N.E.R.D., které z hlubokého tvůrčího spánku údajně probudila 'nová Amerika' plná rasového násilí (nebo i Donalda Trumpa?). Jejich loňský počin No One Ever Really Dies atakuje novou realitu ve Státech, nabízí vynikající zvukový mix, a také několik hostujících hvězd včetně Eda Sheerena, Kendricka Lamara nebo RihannyPharell Williams bude zpívat a hrát na klavír a klávesy, Chad Hugo na kytary, klávesy a saxofon a za bicí s perkusemi usedne Shay Haley.

3) George Ezra

Především na mladé fanynky jistě zapůsobí pětadvaciletý baryton z Británie. Nový Bob Dylan nebo Johnny Cash 21. století George Ezra představí poctivý folk-bluesový repertoár lehce okořeněný popem. Čtyři nominace na Brit Awards mluví jasně. Mladík z Hertfordu má vše, co je potřeba a stojí teprve na začátku. S písní Don't Matter Now navíc láká na novou desku Staying at Tamara’s a některé kousky z ní určitě předvede i ve Vítkovicích.

4) Ziggy Marley

Jaký otec, takový syn? U Ziggyho Marleyho jablko opravdu nepadlo daleko od stromu. Nejstarší potomek podědil po legendárním Bobovi pozitivní energii a s tím spojenou dobrou muziku. Přezdívkou David Nesta sice spíš podporuje legalizaci konopí, svou hudbou ale okouzlil tisíce. Jeho aktivismus je v textech pořádně slyšet a rezonuje, zároveň ale hudebník z Jamajky zůstává skromný"Reggae je mantra, meditace a já jsem jeho studentem," tvrdí.

5) Grace Jones

Už jste slyšeli zpívat opravdovou Bond girl? Ne, nemyslíme Madonnu a její štěk v Dnes neumírej. Do areálu Dolních Vítkovic dorazí ikonická Grace Jones. Téměř sedmdesátiletá diva se sametovým hlasem a také - mimo jiného - May Day ze snímku Vyhlídky na zítřek s agentem Rogerem Moorem. Nadčasová zpěvačka a provokatérka spolupracovala za svou bohatou kariéru s Davidem Gilmourem, Trickym nebo Davidem Bowiem. Na loňské album Humanz si ji přizvali také Gorillaz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!