Měsíčku na nebi hlubokém, Štiřín se na tebe těší. Na malebném barokním zámku uvedou operu Rusalka

Měsíčku na nebi hlubokém, Štiřín se na tebe těší. Na malebném barokním zámku uvedou operu Rusalka 

Patří do repertoáru světových operních scén a v srpnu se Dvořákova Rusalka objeví také na štiřínském zámku. Oblíbené dílo velkého skladatele představí sólisté Národního divadla.

Hou, hou, hou, stojí měsíc nad vodou! Zvědavě se v hloubku dívá, po kameni ke dnu splývá, hastrmánek hlavou kývá, starou hlavou zelenou. Verše z libreta Jaroslava Kvapila z opery Rusalka už v srpnu uslyší hosté zámku Štiřín. Tam míří již sedmý ročník nastudování organizovaný agenturou CROCE.

Příběh inspirovaný slavnou pohádkou Hanse Christiana Andersena Malá mořská víla přivedou k životu sólistka Národního divadla v Praze Dana Burešová jako Rusalka a v roli Prince tenorista Aleš Briscein, stálý host Komische Oper v Berlíně.

Romantická story měla premiéru v Národním divadle v roce 1901. Vodní démonku známou ze slovanské mytologie i lidové kultury si poprvé zahrála Růžena Maturová. Ve štiřínské verzi dále vystoupí v roli Cizí kněžny Ester Paulů, jako Ježibaba Kateřina Jalovcová, a v roli vodníka Pavel Vančura. V dalších úlohách se představí sólisté opery Divadla F. X. Šaldy v Liberci, a sbor a orchestr téhož divadla s dirigentem Martinem Doubravským.

Vstupenky je možné zakoupit na recepci zámku Štiřín a v síti Ticketstream.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!