Desátý ročník festivalu Nultý bod opět nabídne to nejzajímavější ze současného fyzického a tanečního divadla

Desátý ročník festivalu Nultý bod opět nabídne to nejzajímavější ze současného fyzického a tanečního divadla 

Kulaté narozeniny letos oslaví Mezinárodní festival fyzického a tanečního divadla Nultý bod, který již deset let do Prahy přiváží to nejzajímavější ze současné zahraniční tvorby. Festival se uskuteční od 16. do 21. července v prostorách Divadla v Celetné, v Národní galerii a ve Werichově vile.

I letos se celý festival ponese v jednotném duchu, tématem desátého ročníku se stala intimita. Celý festival zahájí kanadská tanečnice a choreografka Daina Ashbee, která vystoupí 16. července ve 20 hodin v Divadle v Celetné. Ashbee je dvojnásobnou vítězkou Prix de la danse de Montréal, prestižní německý taneční magazín TANZ ji zařadil mezi 25 nejzajímavějších mladých umělců roku 2017 a v americké publikaci DANCE 2018 se Kanaďanka umístila mezi 30 vycházejícími hvězdami taneční scény. Čeští diváci se mohou těšit na její představení Pour, kde „s neuvěřitelnou upřímností konfrontuje sebe i diváka s touhou po osvobození, vystavení se bolesti i dosažení katarze,“ říká Eliška Míkovcová z organizátorského týmu festivalu.

Letošní ročník festivalu ale nabídne mnohem více. Představí se také italsko-anglická dvojice Igor and Moreno s performancí Idiot Syncracy či multimediální projekt Soni Ferienčíkové, Márie Júdové a Alexandry Timpau nazvaný Everywhen. Nebude chybět ani rapový muzikál Miřenky Čechové a Martina Tvrdého  Miss Amerika, špaňelský loutkář a performer David Espinosa s minimalistickým představením My Great Work či Spitfire Company a jejich magické Constellations II. Také letos se mohou návštěvníci festivalu těšit na již každoroční edukativní workshopový týden Performing Arts for the Future, který je otevřen profesionálům i studentům všech uměleckých oborů. Novinkou pak letos bude hudební program v zahradě Werichovy vily pod taktovkou DJky, aktivistky a rozhlasové reportérky Mary C.

Destátý ročník festivalu Nultý bod se uskuteční od 16. do 21. července hned na třech místech v Praze - v prostorách divadla v Celetné, v Národní galerii a ve Werichově vile.

Foto: Paige Culley

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!