5 nejkontroverznějších momentů Ozzyho Osbourna

5 nejkontroverznějších momentů Ozzyho Osbourna 

Legendární muzikant a génius ve svém oboru, ale také podivín nebo údajný uctívač ďábla se zálibou ve drogách a alkoholu. Podívejte se s námi na životní momenty slavného Ozzyho ve chvílích, kdy odložil mikrofon a plnil stránky novin.

Pražské Letňany už se třesou na vystoupení devětašedesátiletého velikána a ikony heavy metalové scény. Bouřlivák z Black Sabbath ale dokázal vzbudit pozdvižení, aniž by ze sebe vydal jediný tón. Nad některými momenty, ve kterých sehrál hlavní roli, zůstává rozum stát. Ty ostatní jako by excentrický umělec přitahoval.

1) Hlava netopýra a holubice

Asi nejslavnější z Ozzyho kousků má dvě kapitoly. V roce 1981 hudebník při podpisu smlouvy k sólové nahrávce ukousl hlavu holubici. Původně chtěl několik ptáků vypustit na znamení míru, ale jelikož byl pod vlivem návykových látek, zvolil jinou možnost. O rok později totéž provedl s netopýrem při vystoupení v Iowě. Sedmnáctiletý fanoušek, který ho na stage hodil, tvrdí, že byl gumový. Frontman Black Sabbath však oponoval s tím, že byl nejen velmi živý, ale při aktu ho dokonce kousl.

2) Komentář k 11. září

Po útocích z 11. září 2001 zpěvák komentoval v rozhovoru pro Shortlist hrůzný zážitek z amerického New Yorku, jelikož byl sám přítomen ve městě. Na otázku, zda se obával o svůj život, ale paradoxně odvětil, že atmosféra byla vzrušující a chaos vzniklý na místě byl "přesně jeho typem bláznovství". Později se za své výroky omluvil.

3) Návod k sebevraždě?

V roce 1986 pro Ozzyho Osbourna skončil téměř roční soudní spor v souvislosti se smrtí devatenáctiletého mladíka Johna McColluma. Rodiče fanouška heavy metalu tvrdili, že Osbournova píseň Suicide Solution (volně přeloženo Sebevražda je řešení) mohla za tragický skon jejich syna, který se zastřelil v ten samý večer, kdy nahrávku poslouchal. McCollum však bojoval s alkoholismem a výkyvy nálad a sám Osbourne vypověděl, že píseň napsal jako varování před nebezpečím drog a alkoholu, nikoliv jako podporu užívání látek. Soud ho na základě prvního dodatku americké ústavy o svobodě slova osvobodil.

4) Skrblík Ozzy nebo trojice zlatokopů?

Rodák z anglického Birminghamu řešil ještě jeden velký případ. Trojice bývalých členů jeho kapely Bob Daisley, Lee Kerslake a Phil Soussan na hudebníka podala žalobu s tvrzením, že dluží peníze z účasti na albech, při kterých ještě s Black Sabbath hráli. Americká justice ale rozhodla o tom, že Osbourne peníze nikomu z nich neupřel. Na nějaký čas práci nespokojených hudebníků nahradily nové nahrávky. Později u příležitosti 30. výročí skupiny bylo vše vráceno do původního stavu s komentářem obou stran, že spor byl čistě obchodního rázu.

5) The Osbournes

V letech, kdy se na televizních obrazovkách postupně objevoval Big Brother a další podobné reality show, zvolil muzikant vlastní komedii na populární MTV. Od roku 2002 do roku 2005 natáčel se svou rodinou program s názvem The Osbournes, v rámci kterého do svého domu nainstaloval kamery. Ty sledovaly, co je u Ozzyho, manželky Sharon a jejich dvou dětí nového. První řada šíleného cirkusu plného nadávek a heavy metalového bince se stala nejsledovanějším pořadem MTV v historii.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!