Na vizuální umění v ulicích Prahy láká druhý ročník festivalu m3/ Umění v prostoru

Na vizuální umění v ulicích Prahy láká druhý ročník festivalu m3/ Umění v prostoru 

Již druhý ročník festivalu m3/ Umění v prostoru, který pořádá Studio BUBEC, odstartoval vernisáží 8. června v Centru architektury a městského plánování CAMP. Umělci se během něho zaměří na centrum Prahy, především pak na lokality a objekty, kterým se mnohdy nedostává dostatek pozornosti, byť se nachází na exponovaných místech.

Festival vizuálního umění pod širým nebem m3/ Umění v prostoru nese letos titul Vice Versa: Our Earth is their Moon, our Moon is their Earth. Skupina umělců z České republiky i ze zahraničí pod vedením vídeňské kurátorské platformy Significant Other vytváří speciálně pro tuto akci zbrusu nová konceptuální díla. Při jejich tvorbě využívají postupů přesahujících tradiční sochařství. Zahrnují i performance, pohyblivé obrazy,fotografie a instalace. A jaká jsou hlavní témata? Exkluze, gentrifikace, vizuální smog i turismus. 

Festival odstartoval 8. června a potrvá až do konce září. V průběhu svého trvání láká rovněž na pestrý doprovodný program. Na pondělí 11. června chystá Viktor Dedek digitální dvůr, který má být prostorem mezi návštěvníky a jejich obrazovkami. Vše převedeno do fyzické reality městské krajiny. Připravena je rovněž performance Borise Ondreička ABYSS, která se uskuteční 3. července ve sklepních prostorách Domu U Kamenného zvonu. 

A na jaké další umělce se mohou zájemci těšit? Mezi vystavovateli nebudou chybět Hynek Alt, Matyáš Chochola, Viktor Dedek či Anna Hulačová. Z Dánska dorazí Deniz Eroglu a Sofie Thorsen, z Německa Christian Jankowski a Lisa Reitmeier a z Rakouska Feld72, Barbara Kapusta a Christoph Meier.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!