Rolando Villazón podpoří během benefičního koncertu v Praze nemocniční klauny

Rolando Villazón podpoří během benefičního koncertu v Praze nemocniční klauny  

Do Prahy míří světoznámý operní pěvec Rolando Villazón, aby zde vystoupil na benefičním galakoncertu pro Zdravotního klauna, neziskovou organizaci zaměřující se na využívání humoru ve zdravotnictví. Samotný tenorista je její součástí již dlouho. Na koncertu oslaví 10 let v roli evropského ambasadora smíchu.

Rolando Villazón, jenž sám přichází jako Zdravotní klaun za dětmi v nemocnicích v roli Doktora Rolla, vystoupí v sobotu 20. června ve Španělském sálu Pražského hradu. Doprovodí ho slavná klavíristka Carrie-Ann Matheson. Koncert láká nejen na výjimečný hlas původem mexického zpěváka, ale rovněž na jeho báječný smysl pro humor. Výtěžek koncertu půjde na činnost Zdravotních klaunů v ČR. 

“Ještě v Mexiku jsem se jednoho dne sprchoval a někdo zaklepal na dveře. Lekl jsem se, že mi jdou vynadat, abych nedělal hluk, ale na prahu stál kamarád mého souseda, slavný barytonista Arturo Nieto,” vysvětluje Rolando Villazón, jak se dostal k opeře, “řekl mi, že mám úžasný hlas a pozval mne do své hudební akademie. Tam jsem rozvinul své hlasové možnosti a hluboce se zamiloval do opery.” 

Jako Zdravotní klaun působil šestačtyřicetiletý zpěvák ještě předtím, než byl objeven jeho pěvecký talent. V dubnu v roce 2008 se pak stal již známý Villazón ambasadorem smíchu v nemocnicích. Do role klauna se jako Doktor Rollo vrací minimálně jednou do roka. Výjimečné momenty tak připravuje nejen pro děti v nemocnicích, ale i on sám zažívá neobvykle silné situace. “Jednou jsme šli jako klauni v nemocnici z pokoje do pokoje a následoval nás malý chlapeček s obvazy kolem hlavy s velmi vážným výrazem ve tváři,” vysvětlil Villazón, “po hodině pronásledování se najednou začal neskutečně smát. Rodiče malého pacienta za mnou přišli a začali mi děkovat, že prý se za dva týdny, co je v nemocnici, ještě nezasmál.” 

Vstupenky na benefiční koncert jsou k dispozici v internetovém předprodeji v cenovém rozmezí od 1000 do 3900 korun. K zakoupení jsou v síti Ticketstream. K dostání je i VIP vstupenka, díky níž se mohou její držitelé po koncertu setkat s interprety i vedením Zdravotního klauna. Chybět nebude ani malá dražba.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!