Elektronický Lunch v Praze opět odstartoval. Vystoupí Lee Gamble nebo Aïsha Devi

Elektronický Lunch v Praze opět odstartoval. Vystoupí Lee Gamble nebo Aïsha Devi 

Po tichém létu s trochou nepostradatelného CUKRu hudební scéna opět ožívá - devátý ročník Lunchmeat festivalu je tady a s ním tři noci nabité neotřelými interprety a vizuálními umělci, mezi nimiž se fanoušci experimentální eketroniky mohou těšit například na spirituální Aïshu Devi, temného Actress nebo Amnesiu Scanner a mnoho dalších.

Mezi 18 lokálních umělců, kteří na festivalu vystoupí, patří Awali & Frances Sander, Citty & Aeldryn, Enchanted Lands & Wim Dehaen, Exhausted Modern nebo Two Pixels Above. Všichni zmínění připravili živá audiovizuální vystoupení. LOFN zahraje živě, svými DJ sety pak přispějí Kewu, Møreti, NobodyListen, NRMN, PSJ, Trevor Linde a whydie?.

Součástí festivalu je také bohatý dorpovodný program, který opět nabídne dvoudenní INPUT Symposium on Digital Arts, kde se bude debatovat o podobě současného umění v digitálním věku. V jednotlivých přednáškách a následných debatách vystoupí umělci z festivalu. První den to bude například teoretička nových médií, kurátorka a historička umění Natalia Fuchs, která sympozium zahájí a bude moderovat panelovou debatu SOUND FORMS, kde se budou bavit vystupující umělci Awali, E-Saggalia a Kanding Ray.

V pátek si návštěvníci poslechnou přednášky britského porducenta Lee Gamblea nebo významnou osobnost devadesátkové britské techno scény Karla O`Connera alias Regise, po níž bude opět následovat panelová diskuze, tentokráte na téma GROWTH AND SUCCESS.

Festival se v posledních letech rozrostl a získal si uznání zahraničních médií i diváků, kteří tvoří takřka třetinu návštěvníku. I proto se organizátoři rozhodli zařadit letos do programu vedle rekordního množství zahraničních umělců také dosud největší počet zástupců lokální scény. „Jsme rádi, že festival funguje oběma směry,“ říká programový ředitel Jakub Pešek„Do Prahy se snažíme přivážet to nejzajímavější a nejaktuálnější, co se v Evropě i zbytku světa na poli elektronické hudby děje. Zároveň nás těší, že můžeme mezinárodnímu publiku představit naše nejoblíbenější domácí tvůrce.“ 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Národní galerie Praha -... nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!