Matrix slaví dvě desetiletí! V Praze to oslaví unikátní koncertní projekt

Matrix slaví dvě desetiletí! V Praze to oslaví unikátní koncertní projekt  

Kultovní snímek Matrix letos oslaví 20. výročí od svého natočení. Toto jubileum si česká metropole připomene českou premiérou projektu Matrix Live – film in concert, na nějž dorazí i americký skladatel Don Davis.

Skladatel Don Davis bude v pražském Kongresovém centru v sobotu 8. září osobně dirigovat Filharmoniky města Prahy i sbor, aby společně uvedli českou premiéru projektu, který oslaví 20. výročí od natočení Matrixu. „Don Davis napsal pro Matrix doslova revoluční soundtrack, který mají čeští fanoušci poprvé možnost slyšet v živém provedení,“ vysvětluje spoluorganizátor akce Nikola Bojčev, ředitel festivalu Film Music Prague.

Don Davis, který za soundtrack ke snímku Matrix obdržel prestižní cenu BMI i nominaci na cenu Mezinárodní asociace kritiků filmové hudby, dodává: „Jsem poctěn, že jsem dostal pozvání do Prahy. Česká metropole je kulturním centrem Evropy a vím, že má skvělé publikum. Těším se na tuto spolupráci.“ Davis složil pro Matrix více než 90 minut hudby. Právě tu si budou moci užít návštěvníci Matrix Live – film in music spolu s videoprojekcí.

O hudební složku se postará více než 120 profesionálních hudebníků. „Dáváme si velmi záležet na kvalitě zvuku tak, aby si fanoušci koncert skutečně užili. Chceme, aby získali daleko víc než pouhou projekcí filmu na obřím plátně. U našeho projektu hraje nejdůležitější roli právě hudba,“ vysvětluje za organizátory Bojčev. Vstupenky na koncert jsou již nyní k dostání v internetovém předprodeji.

Součástí projektu bude kromě koncertu také panelová diskuze přímo se skladatelem, který se s fanoušky podělí nejen o zajímavosti ze zákulisí natáčení Matrixu a jeho pokračování Matrix Reloaded a Matrix Revolutions. Don Davis složil hudbu rovněž pro snímky Jurský park 3 či Past, jeho melodie se objevují rovněž v seriálech Star Trek: Nová generace i Strážce moře.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!