Rap-metalové hudební peklo? Na Česko míří Ghostemane

Rap-metalové hudební peklo? Na Česko míří Ghostemane  

Eric Ghoste, známější především pod svým uměleckým jménem Ghostename, dorazí potěšit své české fanoušky na koncert v Mono Fono. Již na konci měsíce.

A jeho koncert slibuje parádní zážitek. Americký hudebník a producent Ghostemane totiž pražský klub Mono Fono 27. dubna promění v pořádné peklo plné temné hudby, v níž kombinuje rap s metalem. Spolu s ním do české metropole dorazí rovněž rappeři Wavy Jones, Horse Head a Nedarb, s nimiž často spolupracuje. Vstupenky na koncert jsou už dlouhou dobu vyprodané. 

Ghostemane se začal věnovat hudební tvorbě ve svých čtrnácti letech, kdy začal vytvářet kytarové coververze známých popových hitů. Tehdy ho ale ovlivňoval především metal a punk. Od nich se pak přes hardcore dostal až k rapu. Svou první rapovou nahrávku vydal spolu se skupinou Nemesis, v níž nějaký čas působil. Tehdy se však jednalo spíše o experiment, po němž Ghostemane dostudoval střední školu a vrhl se na vysokou. 

Již v roce 2014 ale začal skládat své první seriózní rapové skladby a vydal svůj první singl Technicolor. Následující rok představil své první EP nahrávky. V Los Angeles, kam se následně přestěhoval, se připojil k labelu Schema Posse založeným rapperem JGRXXN. Když se kolektiv v roce 2016 rozpadl, Ghostemane neutichl a byl stále více aktivnější. Na svém kontě má nyní již šest alb, několik singlů i hostování u mnoha svých kolegů. Poslední studiovou desku vydal v září minulého roku. V únoru pak potěšil fanoušky ještě EP Dahlja I

Ghostemane je bezesporu velmi originálním interpretem. Ve své tvorbě čerpá inspiraci nejen z metalu a grind-math corových kapelách, ale rovněž v okultismu. Ve svých klipech s oblibou kombinuje temnou hudbu a hororovou atmosféru s animovanými postavičkami, jako jsou Mickey Mouse či Betty Boop. A jakou předvádí show během živých koncertů, se budeme moci přesvědčit již brzy na vlastní oči.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!