Frontman kapely Roxette Per Gessle vyráží na turné. Zastaví se i v Česku

Frontman kapely Roxette Per Gessle vyráží na turné. Zastaví se i v Česku  

Čeští fanoušci se opět dočkají hitů kapely Roxette. Do metropole sice nezavítá celá kapela, ale její frontman Per Gessle, který je přesvědčený, že dokáže pokrýt všechny aspekty hudby slavného popového dua.

Per Gessle na podzim vyjede na turné, během něhož chce připomenout ty největší hity své domovské kapely. Zpěvačka Marie Fredriksson s ním nevyrazí kvůli zdravotním důvodům, které ji v roce 2016 donutily přerušit probíhající koncertní šňůru, na níž představovali své desáté studiové album Good Karma. Per Gessle se ale nečekanou situací nenechal zlomit. Začal psát písně a vytvářet materiál pro svůj nový projekt. 

Již v létě 2017 vyrazil na švédské turné, na němž představoval své první minialbum En vacker natt (A Beautiful Night). Vzhledem k pozitivním reakcím publika se vrhl na další projekt. “Vždy jsem miloval hrát s touhle kapelou, a pak mě to napadlo - proč bych nemohl dělat tu samou věc a věnovat se hudbě Roxette,” vysvětluje hudebník, “vzhledem k tomu, že Marie již nemůže vystupovat, na všechny naše písně by se jen usazoval prach.” 

A jak se vyrovnává s tím, že už na pódiu po jeho boku nestojí jeho dlouhodobá hudební kolegyně? “Marie je samozřejmě nenahraditelná. Ale ona nám dává své požehnání, a oba si myslíme, že toto by mohl být skvělý způsob, jak udržet písně čerstvé a představit je všem našim úžasným fanouškům v trošku jiném podání,” dodal s tím, že věří, že je schopen pokrýt všechny aspekty hudby Roxette. Chybět tak nebudou hity, jako jsou The Look, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love či How Do You Do!. Gessle ale slibuje i méně hrané písně v novém kabátě. 

Koncertní šňůra s názvem Per Gessle’s Roxette odstartuje 11. října v Hamburku. Svého koncertu se dočkají i čeští fanoušci. Do Prahy dorazí hudebník 7. října, kdy vystoupí v pražském Foru Karlín. Vstupenky za 1490 korun jdou do předprodeje 6. dubna od 9 hodin.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!