Ceny Anděl ovládli J.A.R., bodovali i Mirai či Debbi

Ceny Anděl ovládli J.A.R., bodovali i Mirai či Debbi  

Ceny Anděl se představily v novém kabátě. Po loňském nultém ročníku, kdy vstaly z popela, se představily v plné síle ve Fóru Karlín, kde probíhala show nejen uvnitř haly, ale rovněž na venkovním pódiu. A kdo si letos odnesl prestižní hudební ocenění?

U České hudební akademie to tentokrát vyhrála funky kapela J.A.R., která je součástí hudební scény již od roku 1989. Ze slavnostního předávání cen, které se uskutečnilo v úterý 20. března, si odnesla hned tři Anděly. Stala se skupinou roku, jejich píseň Zhublas byla vyhlášena jako Skladba roku a deska Eskalace dobra získala i nejdůležitější ocenění za Album roku. 

Anděla za videoklip roku si odnesla zpěvačka Barbora Poláková za své video k písni Po válce, jehož se ujali režiséři Jakub Machala a Jan Bártek. Na scénáři se kromě nich podílela i samotná zpěvačka. S prázdnou neodešla ani stále populárnější kapela Mirai, která ze čtyř nominací proměnila tu za Objev roku. Překvapením byli výherci nejlepších sólových umělců. Poprvé si Anděla v těchto kategoriích odnesla zpěvačka Debbi za album Break a díky desce Neboj hudebník David Stypka

Do Síně slávy byl uveden folkový písničkář Vladimír Merta, který ve svém vystoupení mluvil a zpíval o andělech svržených z nebe a o vraždách na cestě k moci. Konkrétně jmenoval ruského prezidenta Vladimira Putina, Miloše Zemana i Andreje Babiše. Přímo během slavnostního ceremoniálu byly rovněž rozdány žánrové ceny. Nejlepší alternativní desku vydala podle Akademie táborská dvojice Kalle, v elektronice nejvíce zaujali Fiordmoss, ve folku projekt Beránci a vlci. Jako nejlepší jazzová nahrávka byla nahlášena deska Early Music od Jaromíra Honzáka.  

Anděly provázel Libor Bouček, během večera vystoupili se svým číslem třeba oceňovaní J.A.R., Mirai a novou sestavu představila i skupina Chinaski. Na venkovní scéně souběžně s hlavním programem se představovali v mrazivém počasí nominovaní umělci i další významná jména české hudební scény. Nechyběli Mydy Rabycad, Pokáč, Kapitán Demo nebo Wild Tides. 

Foto: Česká televize 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!