Rocky Leon, Nevereš a Shtuby roztančí jarní Plzeň

Rocky Leon, Nevereš a Shtuby roztančí jarní Plzeň 

Pořádnou party, která vyžene poslední zbytky zimy a tancem přivítá jaro, zažije 30. března plzeňský industriální umělecký prostor Papírna. Na pódiu to postupně rozjedou Nevereš, Rocky Leon a Shtuby.

Velký pátek plzeňská Papírna oslaví ve velkém stylu. Vystoupí čeští i zahraniční umělci, kteří jsou všichni zdejším obyvatelům již dobře známí – ať už jde o české trio Nevereš, americko-brazilsko-rakouského hudebníka Rockyho Leona nebo izraelského multiinstrumentalistu Shtubyho. A jako každá jejich plzeňská návštěva, i ta letošní bude stát za to!

Na party jara, která se uskuteční 30. března v industriálním prostoru bývalé papírny na Slovanech, se představí mimo jiné české reggae/dancehall trio Nevereš, které tvoří přední tváře této scény Cocoman, Dr.Kary a Messenjah. Všichni jsou známí z kompilací Sklizeň, díky svým sólovým albům i z několikaletého hostování po festivalech a klubech. Nevereš se zrodili pod vedením Cocomanovy produkce Sirene Factory, v roce 2016 přivítali své debutové album plné taneční elektroniky a od té doby je jejich vystoupení jeden velký karneval, v němž se objevují takové styly jako trap, moombahton, soca music, dubstep, raggajungle nebo tekno.

Dalším hostem bude americký pohodář s kytarou, ukulele a celou sadou loopových mašinek Rocky Leon, jehož tuzemské koncerty vždy praskají ve švech. Rocky Leon kombinuje reggae a ska s loopingem, čímž vzniká jedinečná a energetická one man show, která však v klidu zastane celou kapelu. Jeho hudba má však kromě pozitivních vibrací také jasný cíl. „Moje hudbe je tady, aby mně a světu neustále připomínala, že nic není až taková složitost, jak se zprvu může zdát. Zpívat radostný písničky o tom, co mě všechno štve je můj způsob, jak si nedovolit brát se příliš vážně,“ popisuje svou tvorbu sám interpret.

Do třetice všeho dobrého v Papírně zahraje vizuálně i umělecky originální one man projekt z Izraele Shtuby. Multiinstrumentalista a producent elektronické muziky Shtuby si s sebou do Plzně přivede i bubeníka Jonathana Altera, který tak doplní bláznivou energetickou show plnou elektronické hudby kombinované s thereminem, wind instrumentem a syntetizátory, a všemožných stylů od jazzu přes funk až po groove. Ovšem tímto interpretem party zdaleka nekončí – nebude chybět ani edm/reggae/punk/popová afterparty s Wildou Pandou aka W23.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Papírna nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!