Divadelní léto pod plzeňským nebem chystá 16. ročník. V Proluce uvede i komedii Patricka Barlowa

Divadelní léto pod plzeňským nebem chystá 16. ročník. V Proluce uvede i komedii Patricka Barlowa 

Již 16. ročník Divadelního léta premiérově nabídne komedii Patricka Barlowa 39 stupňů. Bláznivou variaci na film noir Alfreda Hitchcocka nastudoval režisér Zdeněk Bartoš.

V novince se představí herci Jan Meduna, Eva Leimbergerová, Jan Holík a Tomsa Legierski. Hra britského autora a komika bude mít premiéru ve čtvrtek 15. června a následně si ji diváci vychutnají ještě desetkrát. 39 stupňů režíruje Zdeněk Bartoš, který se na festival vrací po devíti letech. V roce 2014 tu inscenoval Goldoniho Lháře, jeden z nejúspěšnějších titulů v patnáctileté historii plzeňského divadelního svátku.

Originální adaptace Patricka Barlowa získala v Británii cenu za nejlepší komedii roku 2006 a dodnes sklízí úspěchy nejen na West Endu či Broadwayi, ale v divadlech po celém světě. Vznikla podle předlohy stejnojmenného filmu Alfreda Hitchcocka z roku 1935 inspirovaného špionážním románem Johna Buchana. Inscenace slibuje hororové dobrodružství, napínavé akční scény, klasická klišé detektivních příběhů, ale i neotřelý humor v půvabné divadelní stylizaci.

V červenci pak nabídne 16. ročník Divadelního léta ještě pět repríz komedie Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho v titulích rolích s Dianou Tonikovou a Milanem Šteindlerem. Program festivalu tradičně doplní večer Jsme muzikál! s hity muzikálového souboru Divadla J. K. Tyla pod vedením Lumíra Olšovského a na konci června bude po dva večery patřit také muzikálovým nadějím. Díky spolupráci s Konzervatoří Plzeň festival 25. a 30. června uvede představení s názvem Uděláte mně to znova? Komedii z prostředí kliniky plastické chirurgie nastudoval s absolventy oboru Muzikálový zpěv režisér Lukáš Ondruš (Něco shnilého). Ani letos samozřejmě nebude na Divadelním létě chybět slam poetry v podání nejlepších českých slamerů. Slam Poetry All Stars Proluka zažije 20. června.

V červenci 16. ročník Divadelního léta nabídne i pět repríz komedie Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho.

Vstupenky na 16. Divadelní léto pod plzeňským nebem jsou v prodeji. Po jeho skončení se festival na pár let odmlčí, naváže na něj ale další projekt, jak uvádí jeho ředitelka Marcela Mašínová. "Rádi bychom ale příští rok přinesli divákům v Plzni opět něco nového, divadelní projekt, který oživí nezávislou kulturní scénu stejně, jako před 16 lety Divadelní léto." Kompletní program najdete na webu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Divadelní léto pod plzeňským nebem chystá 16. ročník. V Proluce uvede i komedii Patricka Barlowa
 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!